IŞİD ve Süleyman Şah Türbesi’ne ilişkin iddiaları araştırmak üzere Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasını isteyen CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, komisyonun kurulmaması halinde tek başına Süleyman Şah Türbesi’ne gideceğini açıkladı.
Öğüt, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında bir gazetede “Süleyman Şah Türbesi IŞİD’e veriliyor, Konsolos ve rehineler karşılığında” iddiasının yer aldığını belirterek Meclis Başkanı Cemil Çiçek’i göreve çağırdı.

49 rehineden haber alınamadığını belirten Öğüt, birtakım çirkin pazarlıkların olduğunu iddia ederek şöyle dedi:
“Süleyman Şah Türbesi’nin pazarlık yapılması doğru mudur, konuşulmuşsa ne konuşulmuştur? Dışişleri Bakanı açıklama yapmalıdır.”

-KOMİSYON KURULMASINI İSTEDİ-

Meclis Başkanı’na seslenen Öğüt, TBMM’de konuya ilişkin araştırma komisyonu kurulmasını istedi. Öğüt, komisyonda yer alacak milletvekillerinin Irak’a, Musul’a giderek yerinde inceleme yapmasını da önerdi.
Süleyman Şah Türbesi’ndeki Türk topraklarının pazarlık konusu yapılıp yapılmadığını öğrenmek isteyen Öğüt, “Genelkurmay Başkanlığı buradan asker çekilsin dedi mi? TBMM bir komisyon kursun, milletvekillerini göndersin, Süleyman Şah Türbesi’nde bir araştırma yapılsın” diye konuştu.

-CHP’Lİ ÖĞÜT SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİNE GİDECEK-

Öğüt, şöyle devam etti:
“IŞİD terör örgütüne para gönderildi mi, örtülü ödenekten? Yardım yapıldı mı? IŞİD terör örgütüyle Süleyman Şah Türbesi’yle ilgili bir çalışma yapıldı mı? Bir komisyon kurulsun, bu komisyon araştırma yapsın. Eğer hükümet bunu aydınlığa çıkarmazsa ben tek başıma milletvekili olarak Süleyman Şah Türbesi’ne gitmeye hazırlık yapacağım ve yola çıkacağım. Hükümeti uyarıyorum, Meclis Başkanı’nı göreve davet ediyorum. Bir araştırma komisyonu kurulsun, bu araştırma komisyonu Süleyman Şah Türbesine giderek, Musul’a giderek bir araştırma yapılsın, rehinelerimizin kurtarılması için çalışma yapılsın.” (ANKA)