Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Antalya'da partisinin Kepez Olağan Kongresi'nin açılışına katıldı. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde partililere seslenen Bozdağ, Türkiye'de ciddi muhalefet açığı sorunu olduğunu, diğer partilerin meydanlarda söyledikleriyle iktidara gelince Ankara'da yaptığı icraatların aynı olmadığını belirtti. Bozdağ, MHP'nin 1999 seçimlerinde milletvekili seçilen Nesrin Ünal'ın zorla başını açtırdığını öne sürdü. Buna karşılık AK Parti'nin başörtü sorununu ortadan kaldırdığını kaydeden Bozdağ, AK Parti'nin çıkar çevrelerini rahatsız ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı sarayına ilişkin tartışmalara değinen Bozdağ, AK Parti'nin lüks sevdalısı gibi gösterilerek algı operasyonuyla yıpratılmak istendiğini ileri sürdü. AK Parti'nin milletvekilleri lojmanlarını boşalttıran bir parti olduğunu anlatan Bozdağ, Saltanat peşinden koşuyor olsak bu adımı atmazdık" dedi. Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilinceye kadar Ankara Keçiören'de 4 odalı bir evde kaldığını, eşyalarının da herkesinki gibi olduğunu söyleyen Bozdağ, Cumhurbaşkanının 12 yıldır halkın arasında oturduğunu açıkladı. Bozdağ, "Efendim şu kadar masraf yapılmış, şöyleymiş, böyleymiş. Bakın bu bir iftiranın dillendirile dillendirile gerçekle ikame edilme çabasıdır. Tayyip Erdoğan'ı bu millet kardeşlerini tanıdığı gibi tanır. İftiralara kurban etmez. Boşuna kendinizi yormayın" dedi.

CHP DEĞİŞİME VE GELİŞİME AYAK UYDURUMADI

CHP'nin değişime ve gelişime ayak uyduramadığını iddia eden Bozdağ, "Eğer CHP mantığında kalsaydık değerli Antalyalılar Allah sizi inandırsın 1970 Murat'a Mercedes niyetine binmeye hala devam ederdik" dedi.

Bütün değişimlere karşı çıkan CHP'nin temsil makamına da karşı çıktığını ileri süren Bozdağ, Çankaya Köşkü'nün, Pembe Köşk'ün açlık, kıtlık ve sefalet döneminde yapıldığını söyledi. Bugün ise Türkiye'nin büyük ve güçlü bir ülke olduğunu belirten Bozdağ, Suriyeli sığınmacıları kastederek, bugün Türkiye'nin kendisine misafir gelenlere 5 milyar dolar yardım yapan bir ülke haline geldiğini vurguladı.

Bozdağ, "Cumhurbaşkanlığı hizmet binası Cumhurbaşkanımızın şahsi malı değil ki. Bu milletin malı. Oraya gelenler bu devlet ve millet adına ağırlanacak. Hizmet edilecek. Bundan herkesin iftihar etmesi, onur duyması lazım. Türkiye'nin gelişimini gösteren sembol eserlerden biri olmuştur. İftira kampanyasını yapanlara buradan bir kez daha sesleniyorum. Siz 12 yıldır Türkiye'nin Başbakanı olan, ağustos ayından bu yana da Cumhurbaşkanımız olan sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı 5 yıldızlı otellerde yemek yerken gördünüz mü? Düğün yaparken gördünüz mü? İftar programlarına katılırken gördünüz mü? 12 yıldır beraber çalışıyoruz, ben bir defacık olsun rastlamadım. Bir tane örnek göstersinler lüks bir yaşantıya dair, yok. Ne yapıyorlar. İftira üstüne iftira atıyorlar. Algı operasyonuyla bu milletin gözünden Recep Tayyip Erdoğan'ı düşüremezsiniz. Çünkü o milletin gönlündedir" diye konuştu.

Türkiye'yi plan ve projeyle geliştirmeye çalıştıklarını anlatan Bozdağ, muhalefetin hiçbir plan ve projesi olmadığını anlattı. Muhalefetin terör de dahil olmak üzere hiçbir konuda çözüm önerisi olmadığını da öne süren Bozdağ, “Eğer iedolojik siyaset olmasa CHP, MHP ve BDP kimseden hiç oy alamaz" dedi.

EN ÖNEMLİ AÇIĞIMIZ BÜTÇE DEĞİL, MUHALEFET AÇIĞI

Türkiye'nin en önemli sorunlarının başında muhalefet açığı olduğunu, siyasetin dönüşüme ihtiyacı olduğunu, kötü siyaset yapanın Osmanlı tokatı yediği zaman muhalefetin de değişeceğini kaydeden Bozdağ, "En önemli açığımız bütçe açığı değil, muhalefet açığıdır. Türkiye'nin güçlü bir muhalefeti de olmalıdır" dedi.

Bozdağ çözüm süreciyle ilgili olarak da Türkiye'de terörü sonlandırmak için olağanüstü hal de olmak üzere geçmişte denenmemiş yol kalmadığını belirtti. "Sinekleri etkisiz hale getirmekle mesele bitmiyor" diyen Bozdağ, Türkiye'de terörün sona erip silahların susup bırakılması için çalıştıklarını söyledi. Bunların ise muhalefet tarafından bölücülük olarak nitelendirilip eleştirildiğini söyleyen Bozdağ, şehitlerin ruhunun da bundan incinmeyeceğini, mutlu olacağını kaydetti. "Bizim şehitlerimiz terör dursun, kan akmasın diye şehit olmuştur. 'Ben şehit olayım başka Mehmet şehit olmasın' diye şehit olmuştur" diyen Bozdağ, bu sürecin nihayete ulaşması halinde şehitlerin dua edip Allah'a şükredeceğini kaydetti. "Biz bu işe gövdemizi koyduk" diyen Bozdağ, MHP'nin ise bunun istismarını yaptığını iddia etti.

Bozdağ konuşmasını tamamladıktan sonra AK Parti'ye CHP ve MHP'den katılanlara rozet taktı. Bozdağ daha sonra Yozgatlılar Derneği'ni ziyaret etti. Ardından onuruna verilen yemeğe katılan Bozdağ, Konyaaltı ilçe teşkilatının kongresine geçti.

YARALI PARMAK ÜZERİNDEN MUHALEFETE ELEŞTİRİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Antalya'da Konyaaltı ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, muhalefeti 57'nci hükümet döneminden örneklerle eleştirdi. 57inci hükümet döneminde gelen Kemal Derviş'e başbakan muamelesi yapıldığını ileri süren Bozdağ, “O dönemde koca bir ülkeyi IMF'nin kapısında dilenci yaptınız. Ülkenin onurunu, haysiyetini ayaklar altına aldınız. Milliyetçilik bu mu?" diye konuştu. 'Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz' atasözüyle eski iktidarları eleştiren Bozdağ, “Allah aşkına hangi yaralı parmağa işediler bunlar. Var mı?" dedi. Bu sözleri kongreye katılan partililerce alkışlanan Bozdağ, 2002 seçimlerinde vatandaşın MHP'yi, DSP'yi, Anavatan Partisi'ni, Fazilet Partisi'ni, Doğru Yol Partisi'ni sandığın dışına atıp, Recep Tayyip Erdoğan ile arkadaşlarını iktidara getirdiğini söyledi. "Türkiye'nin yolunu siz açtınız" diyen Bozdağ, Tayyip Erdoğan'ı zindana atanların, siyaset yasağı koyanların, kapatma davası açanların, kumpas kuranların mağlup olduğunu söyledi. Milletin Erdoğan'a sahip çıktığını söyleyen Bozdağ, "Muhtar bile olamaz diyenlere, ona ülkenin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olma şerefini verdiniz. Bu millet işe el koydu mu, kına gibi un eler. Kına gibi un elediniz Allah'ın izniyle" dedi.
Konuşmasında 17 ve 25 Aralık operasyonlarının da siyasi istikrara yönelik olduğunu, ülkenin gelişmesini istemeyen çevrelerin oyunu olduğunu iddia eden Bekir Bozdağ, şimdi de 'Çankaya ile hükümet arasında bir şey çıkar mı' diye bakanların olduğunu belirtti. Bundan birşey çıkmayacağı konusunda "Falcılara da gitmeyin" diye muhalefete seslenen Bozdağ, Ak Parti'nin siyasete ahlak ve erdem getirdiğini söyledi. Ak Parti'de görev değişikliklerinin nezaketle, ahlakla ve erdemle yapıldığını, buna karşılık diğer partilerde kasetlerle, şantajlarla yapıldığını öne süren Bozdağ, üç dönem hizmet edenlerin yerlerinin diğerlerine verilmesine yönelik uygulamanın diğer partilerde olmadığını söyledi. Ak Parti'nin bayrak yarışı yaptığını, diğer partilerin ise bunu yapmadığını savunan Bozdağ, Meclis'teki yaş ortalamasını da CHP'nin yükselttiğini söyledi.
Kendisi için bile faydalı olamayacak kişilerin siyaseti bırakması gerektiğini söyleyen Bozdağ, “Bunu CHP de yapmayacak, MHP de yapmayacak. Bari 2015 seçimlerinde bir ders verin de bunlar değişsin" diye konuştu. Bozdağ, Antalya'da CHP'nin oy oranı yüksek olan Muratpaşa ve Konyaaltı ilçelerinin inançla kazanılabileceğini söyledi. "İnanmak başarmanın yarısıdır" diyen Bozdağ, partililere, muhtar bile olamaz denilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı örnek gösterdi.
Bozdağ, toplantıdan sonra partililerle 'özçekim' yaptı. Toplantıdan sonra Ankara'ya gitmek üzere havalimanına giden Bozdağ'ı, Antalya Havalimanı'nda da Adalet Bakanlığı personeli karşıladı.