Cengiz ALDEMİR/Sozcu.com.tr

Türk hükümeti ve Dış İşleri Bakanlığının kendilerine sahip çıkmadığını ifade eden otobüs kaptanları, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'den yardım istediler. İnce Dış işleri Bakanlığı'nı arayarak Türk otobüs kaptanların sorunlarını ileterek bir an önce çözülmesini istedi.

T.C. HÜKÜMETİ VE DIŞ İŞLERİ BAKANLIĞI BİZLERE SAHİP ÇIKMADI

Sorunlarının çözülmesi için Türkiye'ye gelen mağdur otobüs kaptanlarından Ahmet Harmandar SÖZCÜ'ye şöyle konuştu. " Bizler her yıl olduğu gibi bu yıl da hac dönemide Suudi Arabistan'a otobüslerimizle çalışmaya giden otobüs şoförleriyiz. Hac döneminde Arabistan'da çalışıp Türkiye'ye dönüşte Türk hacılarına ait zemzem suyu, hurma ve hediyelik eşyalarını alıp Türkiye'ye getiriyoruz. Bu yıl da yine Türk hacılarına ait zemzem ve diğer eşyaları alarak 19 ekimde Mekke'den hareket ettik ve gümrük kapısına geldik. Arabistan gümrük yetkilileri otobüslerdeki zemzem sularını indirmemizi istediler. Zemzemler emanet olduğu için indirme şansımız yok. Türkiye Riyad Başkonsolosluğuna ve Dış İşleri Bakanlığımıza müracaatlarımız oldu. Fakat bir sonuç alamadık. T.C. hükümeti ve Dış İşleri Bakanlığı bizlere sahip çıkmadı.

MUHARREM İNCE DEVREYE GİRDİ

Arabistan yetkilileri bizim önümüzden 14 Türk otobüsünün çıkışına müsade etti. Fakat keyfi bir tavırla bizleri bırakmıyor. Şu anda Arabistan'da 17 otobüs ve 20 şoför 27 gündür mağdur durumda bekliyoruz. Bu zaman zarfında Arabistan'da 4 değişik gümrük kapısına gittik ve hiç bir kapı bizleri bırakmıyor. Şu an Tebuk Halit Ambar gümrük kapısındayız. T.C. Hükümetimiz Dış İşleri Bakanlığı bizim ve ailelerimizin sesine kulak tıkadı ve bizleri duymuyor. Konuyu CHP Milletvekilimiz sayın Muharrem İnce beyi de arayarak yardım istedik. Sayın İnce sağolsun Dış İşleri Bakanlığı yetkilileri ile görüştüğünü sorunu çözmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Sayın İnce'ye teşekkür ederiz" diyerek bir an önce sorunlarının çözülmesi için yardım istediler.

Dış İşleri Bakanlığı yetkilileri sorunu çözmek için araya giren CHP'li İnce'ye Arabistan yetkilileri ile görüşmelerinin devam ettiği bilgisi verildi.