Son olarak gece saatlerinde bir arkadaşlarının daha gasp edilmesi sebebiyle taksiciler Esenler’de eylem yaptı. Polis, yaptığı çalışmada gasp olaylarını gerçekleştirdiği iddia edilen bir kişiyi yakaladı.



İstanbul’da son iki günde 8 ayrı ticari taksi sürücüsünün gasp edildiği iddia edildi. Son olarak Esenler’de Umut Demir’in gasp edilmesi sebebiyle ticari taksi sürücüleri eylem yaptı. Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan taksiciler gasp olaylarına tepki gösterdi. Sürücüler, taksicilere yönelik güvenlik önlemlerinin arttırılmasını, panik butonlarının yerine sürücüye özel kabinleri olan taksilerin yaygınlaştırılması için gerekli alt yapının bir an önce sağlanmasını istedi. İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 40 taksi sürücüsü otomobillerini bulunduğu yerden çekmesi için uyaran trafik polisine tepki gösterdi. Polisle taksiciler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Taksiciler adına açıklama yapan Birleşik Taksiciler Derneği Başkanı Hüseyin Demir, gasp olaylarını gerçekleştirenin aynı şahıs olduğunu düşündüklerini aktardı. Demir, taksicilerin can güvenliğinin bulunmadığını dile getirdi. Karakola giderek polisten bilgi alan Demir, eşkale uygun bir kişinin Sultanbeyli’de yakalandığını söyledi. Kendisinin de gasp edildiğini ileri süren bir taksici de polisin kendisiyle ilgilenmediğini öne sürdü.

Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde bir süre bekleyen taksi sürücüleri şüphelinin yakalandığını öğrendikten sonra korna çalarak buradan ayrıldı. (Cihan)