Taksim Meydanı'na yakın bir noktada saat 16:15 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Sesi İstanbul'un birçok bölgesinden duyulan patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.


Cihangir Mahallesi Taksim Kazancı yokuşunda bir binada yer alan sanat galerisinde saat 16.15'te patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre gaz sıkışması nedeniyle meydana geldiği belirtilen patlama sonrası ortalık savaş alanına döndü. Patlamanın meydana geldiği bina ve çevresindeki binaların camları kırıldı. Sokaktaki araçlarda hasar meydana geldi. Olay yerince çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri olay yerinde çalışma yaparken, polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Binadan çıkartılan bir tüp dikkat çekti. Yetkililerden yapılan açıklamalara göre patlamada 1'i ağır 9 kişi yaralandı.

Yaralılardan Caner ve Emel Karakuş, Mehmet Ali Sever, Sıdıka ve İsmail Çobanoğlu ile Fatma Koç, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Şahnur Aydın, Abdullah Özkul ve Volkan Koçak ise Alman Hastanesi'ne kaldırıldı.



VALİ'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu twitter'dan yaptığı açıklamada "Beyoğlu Kazancı Yokuşu'nda bir binanın giriş katında patlama meydana geldi. İlk belirlemeler doğalgaz veya tüpgazdan kaynaklandığı yönünde." dedi.

Vali Mutlu akşam saatlerinde yaptığı Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise, “Kazancı Yokuşu'ndaki patlamanın yüzde 99 tüp gaza bağlı olduğu kanaati kuvvetlendi." ifadelerini kullandı.



DEMİRCAN: "HAYATI NORMALLEŞTİRMEK İÇİN, ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ"

Patlamanın sebebi yapılacak teknik incelemelerin ardından ortaya çıkacak. Olay yerindeki çalışmaları yerinde inceleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Demircan,"Bir gaz patlaması söz konusu, tüm teknik raporlar çıkınca daha net anlayacağız. İtfaiye emniyet bu konuyla ilgili açıklama yapacak. Sonuçta 9 yaralı var, 3'ü ayakta tedavisi yapıldı. Diğerleri daha ciddi sayılabilecek durumda. Belediye olarak, ekiplerimizi hazırladık. Süratle camları çerçeveleri elden geçirip, onları tamir ettireceğiz. Eğer evde kalınamayacak bir durum olursa çevredeki otellerden yeterli kadar odalarını rezerve ettik. Bu akşam onların konaklamalarını yemelerini içmelerini üstleneceğiz. Hayatı normalleştirmek için, üzerimize düşeni yapacağız." dedi.

Belediye ekipleri patlama olan sokakta temizleme çalışması yaptı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

6 KİŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Alman Hastanesi'ne kaldırılan 3 yaralı, tedavilerinin ardından taburcu edilirken, Caner ve Emel Karakuş, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

BİNALAR ÇÖKTÜ DİYE DÜŞÜNDÜK BİZ

Tiz ve kısa bir patlama sesi duyduğunu söyleyen bir görgü tanığı, aşağıya baktığımda binanın yanmakta olduğunu gördüm. Şükür... Çok fazla yaralı yoktu. 6 yaralı vardı." dedi. Bir esnaf ise müthiş bir gürültü duyduğunu belirterek, "Binalar çöktü diye düşündük biz. Büyük bir toz bulutu, Farkına vardık karşımızdaki binanın. Arabalar ters dönmüş, insanlar bağırıyor, çağırıyorlardı.

Vatandaşlar, bir anda bir patlama olduğunu, patlamaya neyin sebep olduğunu bilmediklerini belirttiler.

 KAZANCI YOKUŞU TRAFİĞE AÇILDI
 
Patlamanın meydana geldiği Kazancı Yokuşu, çalışmaların ardından trafiğe açıldı.

Beyoğlu Belediyesi'nin temizlik ekipleri, Kazancı Yokuşu'nda patlama nedeniyle çevreye saçılan cam parçaları ve molozları kaldırdı. Patlamada, hasar gören araçlar da caddeden çekildi.

Mahalle sakinleri evlerinde temizlik yaparken, belediye ekipleri de hasar gören evlerin cam ve çerçevelerini değiştirmeye başladı.

Temizlik ekiplerince yıkandıktan sonra güvenlik çemberi kaldırılan cadde, trafiğe açıldı.

Olayda evleri hasar gören vatandaşların belediye tarafından otellere yerleştirildiği belirtildi.