Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Ermenek'teki maden faciasına ilişkin açıklama yaptı.

Taner Yıldız "Şu anda toplam 10, 12 bin ton suyun 4'te 3'ü alınmış durumda. 4'te 1'i kaldı orada. Yani 2 bin 500 ton civarında bir su kaldı. İçinde tabi çamur var. Suyun 4'te 3'ü alındıktan sonra bize 300 metrelik bir çalışma alanı açıldı, olası bir işçi kardeşimiz varsa ona ulaşmak açısından. Şu saat itibarıyla herhangi bir işçi kardeşimize ulaşılamadı." dedi.

Bir gazetecinin "Bugün bir gelişme olabilir mi?" şeklindeki sorusuna Yıldız
"Bir sonraki adımlarla alakalı ne süre ne de iş konusunda herhangi bir taahhütte bulunmak istemiyoruz. Çünkü gerçekçi olmayan noktalar çıkabilir." şeklinde yanıt verdi.

TABUT SORUSUNU DA YANITLADI

Bölgeye getirilen tabutlara ilişkin bir soruya ise  "Biz her türlü ihtimali göz önünde bulundurmamız lazım ama her türlü. Bununla alakalı Adli Tıp Kurumu, Sağlık Bakanlığı ve Ermenek Devlet Hastanesi ile ilgili her türlü ihtimali göz önünde bulundurmamız lazım. Ne yazık ki böyle bir güçlü ihtimal var. Bunu görmezlikten gelemeyiz. Ama ben o tabut fotoğraflarının yayınlanmış olmasını basın açısından doğru bulmadığımı sizlerle paylaşmak isterim." dedi.