BAŞ­BA­KAN ve ba­kan­la­rı­nın Tur­gay Ci­ne­r’­in sa­hi­bi ol­du­ğu Ha­ber­türk ku­ru­lu­şu­nu ara­yıp ya­yın­la­rı­na yön ver­me­si ak­la bu so­ru­yu ge­tir­di. Va­tan­daş so­ru­yor, “İ­şin için­de gru­bun ik­ti­dar­dan al­dı­ğı iha­le­ler mi var, yok­sa ölen ma­den­ci­ler mi?”

İşadamı Turgay Ciner’in sahibi olduğu Habertürk’le ilgili ses kayıtları internete düştü ve AKP’nin Ciner üzerinde nasıl baskı uyguladığı, iddia edilen ses kayıtlarında ortaya çıktı. Bu ses kayıtlarının ardından akla şu soru geldi: Turgay Ciner, Erdoğan’a neden teslim oldu? Tam da bu sorunun yanıtı aranırken, 2007 yılında özelleştirme sonrasında Ciner Grubu tarafından devralınan Kahramanaraş’taki Çöllolar Açık İşletme Kömür Sahası’ndaki Afşin-Elbistan Termik Santrali B ünitesinde, 6 ve 10 Şubat 2011’de meydana gelen 2 ayrı göçükte hayatını kaybeden 11 işçi için mevlit okutulduğu haberi Anadolu Ajansı tarafından geçildi.

“Sorumlular cezalandırılmalı”

Anadolu Ajansı (AA), üç yıl önce kömür havzasında babasını, oğlunu, eşini kaybeden acılı ailelerle görüştü. Hayatını kaybeden işçilerden Kemal Elmas’ın oğlu Cuma Elmas, göçük sonrası açılan davanın üstünün kapatılmaya çalışıldığını iddia etti.