Erdoğan, “Amerika’yı Müslümanlar keşfetti. Küba’da cami vardı” demişti. Aynı gün Bilal’in vakfının tanıttığı kitapta da bu yazıyordu

C.Başkanı Er­do­ğa­n’­ın kü­çük oğlu Bi­la­l’­in yö­ne­ti­min­de ol­du­ğu İs­lam Bi­lim Ta­ri­hi Araş­tır­ma­lar Vak­fı, ge­çen cu­mar­te­si gü­nü ku­ru­cu­su olan Fu­at Sez­gi­n’­in ki­tabını ta­nıt­tı. O ki­tapta, Ame­ri­ka­’yı Müs­lü­man­la­rın keş­fet­ti­ği ya­zı­yor­du.

Er­do­ğa­n’­ın sır­rı çö­zül­dü

Aynı gün Er­do­ğan da çı­kıp ki­tap­ta ya­zı­lan­la­rın ay­nı­sı­nı söy­le­di ve bü­yük bir taş­tış­ma baş­lat­tı. Me­ğer­se Er­do­ğa­n’­ın bu açık­la­ma­sı, ki­ta­bın rek­la­mı­na yö­ne­lik­miş. Za­ten Er­do­ğan dün de “A­çın Fu­at Sez­gi­n’­in ki­tap­la­rı­nı oku­yu­n” de­di.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen cumartesi günü İstanbul’da katıldığı 1. Latin Amerika Müslüman Dini Liderler Zirvesi’nde yaptığı konuşmayla yepyeni bir gündem yaratmıştı. Erdoğan, “Amerika’yı Kolomb değil 1178’de Müslümanlar keşfetti. Kristof Kolomb anılarında Küba kıyılarında dağın tepesinde bir caminin varlığından bahseder. Ben şimdi Kübalı kardeşimle konuşurum. O dağın tepesine bir cami yakışır” demişti. Yabancı basının bile ilgi gösterdiği sözlerinin arkasında duran Erdoğan dün de Ankara’da toplu açılış töreninde “Bu yeni bir iddia değil hatta şu anda Almanya’da yaşayan Prof. Fuat Sezgin’in kendi eserlerinde yer almıştır” dedi. Erdoğan’ın bu yeni gündemi oğlunun üyesi olduğu vakfın tanıtımı için yaptığı ortaya çıktı. Erdoğan’ın eserlerini önerdiği 90 yaşındaki Fuat Sezgin, geçen cumartesi günü İstanbul’daydı. Sezgin, Arap-İslam Bilimleri Tarihi eserinin birinci cildinin Türkçe’ye çevrilmesinin ardından kitapların tanıtımı için İstanbul’da kurucusu olduğu İslam Bilim Tarihi Araştırmalar Vakfı’nda düzenlenen basın toplantısına katıldı. Mecit Çetinkaya’nın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu vakfın üyeleri arasında Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan da bulunuyor.

DHA