Sınır tellerinin yıkılmasının ardından grupta bulunan yüzlerce kişi kendilerini bekleyen Kobanililerin zılgıtlarıyla karşılandı ve YPG’ye destek sloganları arasında Kobani’ye geçiş yaptı. Bu olayın ardından yüzlerce asker ve polis sınır hattına yöneldi ve zırhlı araçlarla bölgede önlem aldı.

 

Sınır hattında geçişler engellenirken, bölgede toplanan ve dağılmayan gruba da biber gazı bombalarıyla müdahale edildi. Bu sırada Suriye tarafından yapılan protesto üzerine güvenlik güçleri Kobani tarafında bekleyen kalabalığı da biber gazı sıkarak uzaklaştırdı.

 

1 SAAT SONRA DÖNMEK İSTEDİLER

Sınırdan geçen ve Kobani’ye gittikten yaklaşık 1 saat sonra yeniden Türkiye’ye gelmek için tellerin bulunduğu alana gelenlere de güvenlik güçlerince izin verilmedi. Sınır hattında yoğun önlem alan polis ve askerler, zırhlı araçlardan sınırı kaçak geçen kişilerin Türkiye’ye sadece Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan girebileceklerini Türkçe ve Kürtçe anonslarla bildirdi.

 

Bu kez sınır kapısına yönelen kalabalığın Türkiye’ye giriş yapacağı öğrenilirken, bu kişiler hakkında sınır ihlali yaptıkları gerekçesiyle yasal işlem yapılacağı da bildirildi. Bu arada güvenlik güçleri sınır hattında toplanan ve uyarılara rağmen dağılmayan kalabalığa zaman zaman biber gazı bombalarıyla müdahale ederken, bazı kişileri ise gözaltına aldı.