Genelkurmay Başkanlığı'nın konuyla ilgili internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye-Suriye sınırında Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alayı Hatay Ufuk Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, 10 kişilik grubun, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçiş ve hayvan kaçakçılığı amacıyla sınıra yaklaştığı belirlendi. Açıklamada şöyle denildi:

"Tespit edilen bu durum üzerine, Ani Müdahale Timi (AMT) bölgeye intikal etmiş ve şahıslara 'Dur' ikazında bulunmuş, şahısların 'Dur' ikazına uymamaları üzerine havaya ikaz ateşi açmıştır. Açılan ikaz ateşini müteakip, şahıslar beraberinde getirdikleri hayvanların bir kısmını alarak Suriye tarafına doğru bölgeden uzaklaşmaya başlamıştır. Ancak, bu esnada Suriye tarafındaki kayalıklardan, AMT'nin bulunduğu bölgeye doğru ateş açılmış, açılan ateşe AMT tarafından derhal misli ile karşılık verilmiştir. AMT'nin karşı ateşi sonucu, söz konusu şahıslar, Suriye istikametinde kaçarak gözden kaybolmuştur. Unsurlarımızın müdahalesi ile kaçakçılık girişimi engellenmiştir. Bölgedeki güvenlik önlemleri artırılmıştır."

KAÇAK AKARYAKIT İMHA EDİLDİ

Açıklamada ayrıca, Hatay Hacıpaşa ve Ziyaret Hudut Karakol Komutanlığı ekiplerinin sınırda devriye gezerken Asi Nehri üzerinde ve yakınında içerisinde 2 bin 700 litre kaçak akaryakıt bulunan 45 bidon ile 11 tane sal tespit edildiği, bunların Altınözü Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla imha edildiği belirtildi.

DHA