Rüşvet doğru çıktı

Boyacı, Topbaş’a “Urla’daki arazinizi SİT kapsamından çıkaracak raporu 6 üniversite görevlisi hazırladı” diyor. İşadamı 130 bin lira vermeyi onaylıyor

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında ismi geçen Başbakan Erdoğan’ın yakın dostu iş adamı Mustafa Latif Topbaş ve Oğuzhan Boyacı’ya ait olduğu iddia edilen ses kayıtları sızdırıldı. Urla Zeytineli Köyü’nde SİT alanına inşa ettirdiği villalarla gündeme gelen Latif Topbaş için arazisini 130 bin TL rüşvet karşılığında hazineden çıkardığı iddia edilmişti.

“Kargoyla gelecek”

Bu iddiayı günlerce yalanlayan Topbaş’ın rüşveti doğrulayan bir tape kaydı ortaya çıktı. Ses kayıtlarında, Başbakan Erdoğan ve ailesi için yapıldığı iddia edilen villaların bulunduğu arazinin 1. derece SİT alanından 3. derece SİT alanına dö-nüştürülmek için 6 üniversite görevlisine 130 bin TL ‘rüşvet’ verildiği anlaşıylıyor. İddiaya göre, Boyacı, Topbaş’ı arıyor ve villaların yapılması için gerekli olan raporun 6 üniversite görevlisi tarafından hazırlandığını beyan ediyor.

Kargo ile gönderilecek raporla arazisinin artık hazineye ait olmayacağını öğrenen Topbaş, Boyacı’ya toplamda 130 bin lira verilmesini ‘tamam’ diyerek onaylıyor. Topbaş’ın 8 villasını yıkımdan kurtarmak için imar değişikliğinin askıya çıkması da önceki gün haberlere yansımıştı. Arazisinin SİT kapsamından çıkarıldığı belirtilmişti.