Liselere eğitim öğretim yılının başlamasına sadece iki gün kaldı. Ancak Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavı sonrası öğrencilerin yerleştirilmesiyle ilgili kaos sürüyor. Bu yıl ilk defa uygulanan sistemle, TEOG sınavına giren öğrenciler tercihte bulundu. Bu öğrencilerden bazıları tercih yapmadığı ya da istediği okulu tutturamadığı için otomatik olarak yerleştirildi. İşte sorun da burada başladı. Pek çok öğrenci istemediği halde imam hatibe kaydedildi yine 9 bini aşkın öğrenci evinden kilometrelerce ötedeki okula gitmek zorunda bırakıldı.

Taraf'tan Sümeyra Tansel'in haberine göre; Ardından nakil süreci başladı. İstemedikleri okuldan naklini almak için uğraşanların sorunları hâlâ çözülmüş değil. İşte bu kaos ortamında Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı bir basın toplantısı düzenledi. Avcı, herhangi bir tercih yapmadığı halde imam hatibe kaydedilen öğrencilerden yalnızca 45 tanesinin bu okullarda okumak istemediğini açıkladı.

RAKAM HIZLA GERİLEDİ

İmam hatip liselerinin kontenjan sayısı 216 bin 190. Avcı, 359 bin öğrencinin bu okulları tercih ettiğini bunlardan 159 bininin bu okullara yerleştirildiğini açıklıyor. Geriye 57 bin 190 kişilik boş kontenjan kalıyor.

Öte yandan Bakan Avcı, 134 bin öğrencinin TEOG’da tercih yapmadığını belirtti. Bu öğrenciler de otomatik olarak yerleştirildi. İşte bu öğrencilerin kaçının imam hatibe yerleştirildiği merak konusu. İlk açıklamada basına, bu öğrencilerin 40 bininin imam hatip liselerine, 94 bininin ise meslek liselerine kaydedildiği yönünde haberler yansıdı. Zira imam hatiplerde de boş kontenjan vardı.

2 BİNDEN 209'A DÜŞTÜ

Ancak Bakan Avcı, 2 Eylül’de katıldığı bir televizyon programında istemediği halde imam hatibe kaydedilen öğrenci sayısının 2 bin olduğunu söyledi. Açıklamalar bununla da bitmedi. Bakan Avcı söz konusu televizyon programından sadece bir gün sonra yani 3 Eylül’de TRT TÜRK’te katıldığı programda son açıklamasını tekzip ederek “Aslında o sayı 209”dedi. Son olarak Bakan Avcı önceki gün bu rakamı bir kez daha güncelledi. Avcı, isteği dışında kaydedilen öğrenci sayısının 45 olduğunu söyledi.