Ermenek'te meydana gelen maden faciası 6'ncı gününe girdi.  18 işçi hâlâ toprak altında kurtarılmayı bekliyor. Olayın meydana geldiği ilk günden itibaren Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan olay yerinde incelemelerini sürdürüyor. Belirli aralıklarla kamera karşısına geçen üçlü, kurtarma çalışmalarındaki son durumu basın mensupları aracılığıyla kamuoyuna duyuruyor.

Yandaş medya ise her zamanki gibi yaşanan facianın sebeblerinden çok  hükümet kanadındaki sorumlularını 'aklamaya' çalışıyor. Son olarak hükümetin yayın organı gibi çalışan bir gazete Karaman milletvekili Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan'ın 'dramını' haberleştirmişti.

SOMA'YI HATIRLATTI

Söz konusu haberler yandaş medyanın Soma faciası ardından takındığı tavrı hatırlattı. Devletin resmi ajansı Anadolu Ajansı (AA) Soma faciasının ardından 18 Mayıs'da abonelerine “Soma’daki facianın metanetli Bakanı” “Adamlığın Zirvesi Taner Yıldız” başlığıyla bir haber servis etmiş, haberde Soma faciasının ilk gününden itibaren bölgede çalışmalar yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a övgüler yer almıştı. Haberde “Türkiye ağladı, o metanetini hiç yitirmedi, gözyaşlarını içine akıttı.” "Aynı gömleği 2 gün boyunca giydi" gibi ifadeler yer almıştı.

Biz de olası bir gömlek dramı haberi için elimizi onlardan önce tuttuk ve Enerji Bakanı Yıldız'ın 6 günde 3 gömlek değiştirdiğini tespit ettik. İşte madenciler toprak altında kurtarılmayı beklerken yakınları ise toprak üstünde acıyı yaşarken Bakan Yıldız'ın "gömlek performansı"