CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in kendisine söz vermemesini eleştirip TBMM İç Tüzük kitapçığını yere fırlatarak, yanındaki CHP'li vekillerle Genel Kurul'u terk etti.

12'nci Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te karşılama töreninin ardından olağanüstü toplanan Genel Kurul'a gelmeden önce, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e usül yönünden itirazı olduğunu belirtip söz istedi. Çiçek'in bunu kabul etmemesi üzerine, elindeki Meclis İç Tüzük kitabını yere fırlatarak beraberindeki CHP'lilerle Meclis Genel Kurul'unu terk etti.

CHP'lilerin çıkmasının ardından Erdoğan, Genel Kurul salonuna ayakta alkışlanarak geldi.
Erdoğan, Cumhurbaşkanı mazbatasını, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten aldı. Çiçek, mazbatayı teslim ederken yaptığı konuşmada; "Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını Yüksek Seçim Kurulu bir tutanakla bize getirdi. Milletimiz demokrasimiz için hayırlı olsun" dedi.

Mazbata tesliminin ardından kürsüye gelen Erdoğan, Cumhurbaşkanı yeminini etti. Anayasa'nın 103. maddesinde yer alan yemin metni şöyle; "Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve lâik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine andiçerim."

"101 PARA TOP ATIŞI YAPILDI"

Erdoğan'ın mazbata teslim ve yemin törenine AKP'li vekiller dışında MHP lideri Devlet Bahçeli MHP vekilleri, HDP'li Selahattin Demirtaş ve Pervin Buldan ile vekiller de hazır bulundu. Erdoğan'ın yemin töreninin ardından, Genel Kurul salonunda bulunan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından İstiklal Marşı çalındı. İstiklal Marşı'nın çalınmasıyla birlikte, Cumhurbaşkanlığı Forsu TBMM özel gönderine çekildi. Aynı zamanda makam aracındaki fors açılarak, Ankara’da ve ordu merkezlerinde 101 pare top atışı gerçekleştirildi.

Erdoğan, Meclis'teki törenin ardından Anıtkabir'e geçti.