CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM Genel Kurulu'nda yemin ederken, "Ve inkılaplarına" ifadesini "Ve enkılaplarını" şeklinde okuduğu gerekçesiyle yanlış yemin ettiğini belirterek, tekrarını talep etti.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Genç, "Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, bugün TBMM'de Anayasanın 103 maddesinde belirtilen yemini yaparken, yemininde (Ve inkılaplarına) ifadesini (Ve enkılaplarını) biçiminde okuyarak yanlış yemin etmiştir" diyerek şöyle devam etti:

"Bugüne kadar TBMM'de yapılan yeminlerde yanlışlık yapıldığı takdirde anında tekrarlanmak suretiyle doğru yemin yapılması sağlanırdı. Yanlış yapılan yemin, yemin olarak kabul edilemez ve yemini muteber kılmaz. Diğer taraftan ilgili yemini bilerek de yanlış yaparak, ileride bu yeminin gereklerini yerine getirmemede kendini sorumlu tutmayabilir. Bu itibarla, TBMM'nin yeniden olağan üstü toplantıya çağırılarak adı geçenin doğru yemin yapmasının sağlanması zorunludur."(ANKA)