Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Toplu Konut İdaresince ihalesi yapılıp, sözleşmeye bağlanan toplam 204 adet jandarma karakolunun ihale bedeli toplamının 1 milyar 26 milyon 894 bin 413 TL olduğunu bildirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesini Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan alınan bilgi notuyla yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, TOKİ tarafından yapılan karakollara ilişkin bilgi verdi.

-204 KARAKOLUN İHALESİ YAPILDI-
Bakan Güllüce, Toplu Konut İdaresince ihalesi yapılıp, sözleşmeye bağlanan toplam 204 adet jandarma karakolunun ihale bedeli toplamının 1 milyar 26 milyon 894 bin 413 TL olduğunu söyledi.

-YÜKSEK GÜVENLİKLİ KARAKOL-
Çevre ve Şehirçilik Bakanı İdris Güllüce, İdare ile Jandarma Genel Komutanlığı arasında 12 Kasım 2008 tarihinde imzalanan protokol ve Milli Savunma Bakanlığı-Maliye Bakanlığı ve İdare arasında 11 Kasım 2008 tarihinde imzalanan protokoller kapsamında, Jandarma Genel Komutanlığının ve Milli Savunma Bakanlığının belirlediği yerlerde Türk Silahlı Kuvvetlerinin iç güvenlik harekatı ve hudut güvenliği için ihtiyaç duyduğu karargah binası, yüksek güvenlikli karakol, çevre ve fiziki güvenlik sistemi, elektrik, telefon, su isale hattı, irtibat ve devriye yolları vb. yapıların ihalelerinin; terör olaylarından dolayı sivil-askeri can ve mal kayıplarının yaşanmaması, Mehmetçiğin vatani görevini daha güvenli koşullarda ifa etmesi ve terörle mücadelenin daha etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi, ihale konusu işe ait inşaat plan ve projelerin yasadışı unsurların ve ilgisiz kişilerin eline geçmemesi, ihale konusu işin savunma ve güvenlikle ilgili özel durumları içermesi nedeniyle, ivedi bir şekilde gerçekleştirildiğini açıkladı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı, Kamu İhale Kanununun “pazarlık usulü” başlıklı 21. Maddesinin ( c ) bendinde; “Savunma ve güvenlikle ilgili özel durumların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması” hükmünün yer aldığını ifade etti. (ANKA)