Demokratikt Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı, Kütahya Milletvekili İdris Bal ve partililer, "25 Aralık operasyonu" nun yıldönümünde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önüne siyah çelenk ve valiz bıraktı.

VALİZ, BEYAZ ELDİVEN, ÇELENK, SİYAH ÇİÇEKLER

Adliyenin karşısındaki meydanda toplanan Bal ve partililer, üzerinde "Zarrab'ın valizi önünde yatanlara iade edin" yazılı bir valizle adliye önüne yürüdü. Bal ve partililerin beyaz lastik eldivenle yapmış olduğu açıklamada, "25 Aralık unutturulamaz" yazılı siyah çelenk adliye önüne bırakıldı ve valizin üzerine siyah çiçekler de atıldı.


"BEYAZ, TEMİZ ELLERE İHTİYACIMIZ VAR"

Adliyeye valizle geldiklerini belirten İdris Bal, "Tırlarla valizlerle parasını taşıyamayanlara yardım olsun, bir valiz de bizden olsun diye getirdik. Ve beyaz eldivenlerimizle geldik. Niye böyle geldik? Çünkü bizim beyaz, temiz ellere, şeffaflığa, özgür basına, bağımsız yargıya ihtiyacımız var. Onun için beyaz, temiz el, şeffaflık diyoruz" dedi.


"25 ARALIK'I ÖRTEMEZSİNİZ"

25 Aralık gününün neyi hatırlattığı sorusunu soran Bal, "25 Aralık bir utanç gününü, bir iddianın örtülmesini, Cumhuriyet tarihindeki en önemli yolsuzluk iddialarının yargılanmamasını, Anayasa'nın açık bir şekilde ihlal edilmesini hatırlatıyor. Biz diyoruz ki 25 Aralık'ı örtemezsiniz. Ve hatırlatıyoruz, hani paraları polis koymuştu? Hani uydurmaydı, kumpastı?" diye konuştu.


"FAİZLERİYLE NİYE ALIYORLAR"

Geçtiğimiz Salı günü 17 Aralık soruşturmasında Rıza Sarraf'ın adamı Abdullah Habbani'nin işyerinde bulunup el konulan paraların faiziyle iade edilmesi konusuna de değinen Bal, "Neden gidip Zerrab ve arkadaşları paralarını alıyorlar? Hatta faizleriyle niye alıyorlar? Milletin aklıyla alay ediyorlar. 17 ve 25 Aralık Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir utanç levhası olarak duracaktır. Biz buraya 25 Aralık'ı unutturmamak için geldik. Aynı zamanda biz siyah çiçeklerle geldik. Çünkü medyaya, insanımıza, devlet kurumlarına baskı insanımızı üzüyor" dedi.


Bal ve partililer adliye önünden ayrıldıktan sonra özel güvenlik görevlilerinin talimatı üzerine temizlik görevlisi gelerek adliye önüne bırakılan çelenk ve valizi toplayıp götürdü. (DHA)