Deniz AYHAN/Sozcu.com.tr

AKP Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 30 Mart seçimleri için AKP'den Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. Erkoç, adaylık sürecinde Trabzon Caddesi üzerine bir seçim bürosu açtı. Erkoç'un seçim bürosunun önünde çekilmiş bir kare ise, sosyal medyayı adeta salladı. Büyük tepkilere yol açan karede, Bahçelievler Camii yanındaki Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafının önünde vatandaşlar secde ediyordu.



CHP İstanbul Milletvekili ve emekli müftü İhsan Özkes bu fotoğrafa tepki göstererek, "AKP tabiri caizse dini konuları istismarda zıvanadan çıktı. Pervasız bir şekilde dini değerlerimizi kendi emelleri amaçları için kullanıyorlar. Bu görüntü hoş bir görüntü değil." dedi.

"FOTOĞRAF ÖNÜNDE SECDE MEKRUHTUR"

Caminin hemen yanında Erdoğan fotoğrafının olmasının doğru olmadığına vurgu yapan Özkes, "Camiye sığmayan insanların, Erdoğan fotoğrafının önünde adeta secde ediyormuş gibi bir görüntü oluşturması doğru değil. Zaten bizim dinimize göre fotoğrafa karşı, hangi fotoğraf hangi resim olursa olsun, secde etmek mekruhtur." dedi.

GEÇMİŞTE DE ÖRNEKLERİ MEVCUT

Geçmişte şimdiki AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun "Allahın sıfatları olan ilebelet, ebedi sıfatlarını Başbakan Erdoğan'a verdiğini; AKP Milletvekili Fevai Arslan'ın Başbakan'ın Allah'ın tüm vasıflarını kendisinde topladığını söylediğini ve yine geçtiğimiz yıllarda AKP Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser'in, "Biz Başbakana o kadar aşığız ki adeta ikinci peygamber gibi görüyoruz" şeklinde konuştuğunu hatırlatan Özkes, "Seçim sürecine girildi, bu seçim sürecinde AKP her zaman yaptığı gibi; din, iman, cami, Kuran, Allah, peygamber söylemine iyice sarılacak, burada en önemli şey dinin zarar görmesi." dedi.

"AKP HASSAS KONULARIN ÇEVRESİNDE DOLAŞIYOR"

"Allah’a ait olan vasıfların, tevekkülün son yıllarda özellikle Başbakan’a yüklenmeye çalışılması, ister istemez bu fotoğrafa da “ne oluyor” dedirtiyor." diyen Özkes, "Aslında camiden uzak bir yere fotoğrafı koymuş olsalardı, cami cemaatinin secde edeceği bir yerde bunu koymuş olmasalardı bu konular olmayacaktı. Ama AKP hep bu hassas konularla siyaset üretme amacında olunca elbette bunların yanlışlığını ortaya koymak da gerekiyor. Cenabı Allah Cumhuriyeti bunların şerrinden korusun" diye konuştu.

"VATANDAŞ GELİP NAMAZA DURMUŞ"

AKP Kahramanmaraş Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç ise bu kareyle ilgili konuşulanları kınadığını, çok üzücü bulduğunu belirtti.

Erkoç, "Namaz kılan vatandaşların olduğu yer kaldırım. Arkadaşlarımız seçim bürosunu kapatıp namaza gittiğinde, seccadelerini de seren vatandaşlar orada namaza durmuş. Biz seçim büromuzu açtığımızda binamıza ve kenarına Başbakan'ın ve benim resimlerimizi YSK'nın izni doğrultusunda astık. Bu resimlerin kılıfı da var.

Burası bir yol, burada namaz kılanlar da AKP'li değil, yoldan geçen-namaza geç kalan vatandaşlar. Bu sansasyonları yapanlar, sosyal medyada bu kareyi paylaşanlar art niyetli insanlar. Çok ayıp, çok üzücü bir durum. Bunları kınıyoruz." dedi.