MHP lideri Bahçeli'nin Bursa'da yaptığı konuşma nedeniyle CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ise Kayseri Belediye Başkanı'nın şikâyeti nedeniyle fezleke hazırlandığı öğrenildi. Eski AB Bakanı Bağış'ın fezlekesinin ise görev suçu nedeniyle değil, 'hakaret' suçu nedeniyle olduğu öğrenildi.

Görevlerinden ayrılan 4 bakan ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında hazırlanan fezlekelerin TBMM'ye gönderilmeyerek savcılıklara iade edilmesine yönelik tartışmalar sürerken, Meclis'e aralarında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de bulunduğu 25 isim hakkında hazırlanmış fezlekeler gönderildi. Kılıçdaroğlu hakkındaki fezlekenin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı'nın şikayeti üzerine, Bahçeli hakkındaki fezlekenin ise Bursa'da yaptığı konuşma nedeniyle hazırlandığı öğrenildi.

Fezlekeler arasında Eski AB Bakanı Egemen Bağış'ın fezlekesinin de bulunması TBMM kulislerinde heyecan yarattı. Bağış hakkında görev suçu nedeniyle değil, "hakaret" suçu nedeniyle dokunulmazlık fezlekesinin hazırlandığı öğrenildi.

Aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski AB Bakanı Egemen Bağış'ın da olduğu bazı milletvekillerine ait 25 dokunulmazlık dosyası, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkındaki dokunulmazlık dosyası, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin kendisi hakkında açtığı davada hakaret ettiği isnadı yer alıyor.

MHP lideri Devlet Bahçeli hakkındaki dokunulmazlık dosyası ise 23 Mart 2013 tarihinde, Bursa mitinginde partililerin, "Vur de vuralım, öl de ölelim" sloganına karşılık, "Onun da zamanı gelecek" sözleri nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında olduğu öğrenildi. Fezlekede, Bahçeli'nin 'suç işlemeye tahrik' suçunu işlediği kaydedildi.

17 Aralık'la ilgisi yok
Eski AB Bakanı ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ve CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan (2 dosya), BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata (5 dosya), BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Gültan Kışanak (2 dosya) BDP Şanlıurfa milletvekilleri İbrahim Ayhan ile İbrahim Binici, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün (2 dosya), CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin (2 dosya), CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken ile Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk'un Yasama Dokunulmazlıklarının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık tezkereleri, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'na sevkedildi.

Bağış'a ilişkin fezlekenin de TBMM'ye ulaşması kulisleri bir anda hareketlendirdi. Gazeteciler bir süre dosyanın izini sürerken, Bağış hakkında 17 Aralık soruşturmasıyla ilgili görev suçu nedeniyle değil, "hakaret" suçu nedeniyle dokunulmazlık fezlekesinin hazırlandığı ortaya çıktı.