Eskişehir'de, Ali İsmail Korkmaz'ın dövüldüğü saatlerde hemen yan sokakta 15 kadar polis tarafından coplar ve sopalarla dövüldüğünü ve bagajda gezdirildiğini iddia eden, burnu ve kolu kırılan üniversiteli Tevfik Caner Ertay teşhis ettiği polislerin yargılanmasını beklerken, kendisine dava açıldı.

Eskişehir Cumhuriyet Savcısı Ünal Doğan’ın hazırladığı iddianamede Ertay ve 14 kişinin geçen yıl 2 Haziran akşamında Eti Park’ta toplanan grubun içerisinde oldukları, “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganları atarak yürüyüşe geçtikleri, “Dağılın!” uyarısında rağmen polise taş, şişe, çöp kutusu ve yanmış araç lastikleri attıkları iddia edildi.

İddianamede, “Yürüyüşün aniden oluşan doğal bir tepki sonucu olmadığı, önceden organize edilmiş bir gösteri mahiyetinde” olduğu savunularak, haklarında 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun ihlal etme suçundan dava açıldı. Sanıklar arasında, gösteriler sırasında bir taksi durağında revir kurup sağlık hizmeti verdikleri için beyaz önlükleriyle gözaltına alınan tıp fakültesi öğrencisi Doğan Kuşan ve Selen Uysal da var. Davanın ilk duruşması, Eskişehir 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yarın görülüyor.


İKİ POLİSİ TEŞHİS ETMİŞTİ

Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Tevfik Caner Ertay, Gezi Parkı gösterilerinin sürdüğü 2 Haziran’da AKP il binasına doğru yürüyenlerin içindeydi. Gruba polis müdahale edince Ertay, bir otoparka saklandı. Arkasından gelen 20-30 polis, Ertay’ı tekme, yumruk ve copla dövdü. Baygın düşen Ertay, gözünü açtığında, polislerin gittiğini fark etti. Yaşadığı kâbusun bittiğini düşünerek otoparkın üst katına çıktı. Ancak asıl kâbus ondan sonra başladı. Bir saat geçtikten sonra beş polis tarafından bulunan Ertay, dövülüp sürüklenerek merdivenlerden indirildi. Aşağıda bekleyen 15 polis tarafından demir ve ahşap sopalarla darp edildi ve yüzüne biber gazı sıkıldı. Sonra polis aracının bagajına konarak, hastaneye götürüldü. Burnu ve eli kırılan Ertay, şikayetçi oldu. Yürütülen soruşturma sonunda bine yakın resim içerisinden teşhiste bulundu. TEM Şube Müdür Yardımcısı A.K. ile polis A.K.’yi teşhis etti. İki polisin, “Bunu kaybedelim a… s…” dediğini iddia etti. Ayrıca Yunus Emre Devlet Hastanesi Karakolu’na ilişkin kayıtlarda belli olan üç polisin de kendisini darp ettiğini söyledi.