Vali Alaaddin Yüksel, Ankara Valiliği Basın ve halkla İlişkiler Müdürlüğü aracılığıyla bir açıklama yaptı. Ankara Valiliğinde 27 Mayıs 2010 tarihinde göreve başladığnı hatırlatan Yüksel, görevinden, emekliliğini talep etmesi nedeniyle ayrılacağını açıkladı.

Yüksel, "Ankara'da görevde bulunduğum süre içerisinde zaman ve mesai mefhumu tanımayan; çalışma, işbirliği ve dostluğun emsalsiz örneklerini veren, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının her kademesinde görev yapan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ankara'da görevde bulunduğum süre içerisinde aziz Ankaralılar başta olmak üzere yönetişim ve işbirliğinin seçkin örneklerini veren saygıdeğer Ankara Milletvekilleri, 4'ncü. Kolordu Komutanlığı ve Ankara Adliyesi, Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ile siyasi partiler il başkanlıkları, mesleki teşekküller Baro ve odalar ile borsalar, birlikler, kooperatifler, vakıf ve dernekler ile yazılı ve görsel basın ile Ankara Radyoları tarafından esirgenmeyen ilgi, destek ve müzaheret bahtiyarlığım için vesile olmuştur" dedi.
Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Devletime sadakatle sürdürdüğüm 42 yıla yaklaşan hizmet sürem içerisinde her yönetim kademesinde aldığım görevler yüksek bir sorumluluk ve eksilmeyen heyecanlarla adeta bir bayrak yarışı biçiminde tezahür etmiştir. Onur ve gurur ile yüreğimde taşıdığım Türkiye Cumhuriyeti hizmet bayrağının sınırsız heyecan, üstün görev ve sorumluluk anlayışı içerisinde taşınmasında, devlet ve milletimizin samimiyetle kucaklaştırılmasında bilhassa özen ve gayret gösterdim. Hizmetlerimin icrasında; açık ve adil olmaya, herkesin hak ve hukukunu korumaya gayret ettim. Başkent Ankara'da görevim esnasında aziz Ankaralıların en yüksek seviyede sağladığı toleransa da bilhassa müteşekkirim. Ankara'nın dünya şehri hedeflerine yönelik yürütülen hizmet ve faaliyetlerin vatandaşlarımızın beklentilerini de içine alacak bir bütünlük içerisinde bundan sonra daha da ileri bir seviyeye ulaştırılması en büyük temennimdir. Hizmet edenleri teşvik, takdir ve toplumuna mal edilmesinde emsalsiz zarafetleriyle her zaman gerekli hassasiyeti gösteren kadirşinas Ankaralılara ve işbirliği içerisinde hizmetler yaptığımız tüm çalışma arkadaşlarıma arzı veda ediyor; saygılarımı, minnetlerimi ve şükranlarımı sunuyorum."