RTÜK, Kanal A televizyonuna 'Resmi Tarihten Gerçek Tarihe' adlı programda Atatürk ve CHP’ye yönelik hakaret içeren sözler nedeniyle para cezası verilmesine karar verdi. Oy birliği ile alınan karar gereği, televizyon kanalına geçen ayki reklam gelirinin yüzde biri oranında ceza kesilecek.

Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun bugünkü toplantısında Kanal A televizyonunda Atatürk’e yönelik sözler tekrar ele alındı. Toplantı kararı ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan RTÜK üyesi Ali Öztunç, “Bugünkü üst kurul toplantımızda CHP ve Atatürk'e yönelik hakaretler nedeniyle günlerdir tartışılan yayına oy birliği ile para cezası çıktı.” dedi.

RTÜK’ün geçtiğimiz hafta yaptığı toplantısında programla ilgili rapor görüşülmüş, toplantıda karar alınamamıştı. Toplantıdan karar çıkmaması üzerine CHP milletvekilleri RTÜK önünde basın açıklaması yapmıştı. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan dün TBMM’de Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında milletvekillerinin konuyu gündeme gelmesi üzerine "Bu ifadeler kabul edilemez. Hangi kanalda ve kim tarafından yapılırsa yapılsın bu, kabul edilebilir bir durum değildir. Şiddetle kınanmalıdır. Gereken ceza da verilmelidir." demişti.