Manisa'da, kazada yaralandığı ileri sürülerek götürüldüğü hastanede 16 gün sonra yaşamını yitiren 7 aylık hamile, bir çocuk annesi Burcu A.Ç'nin (22), eşi tarafından darp edildiği ortaya çıktı.

5 yaşındaki torununun kendisine "Babam annemi döve döve öldürdü" demesiyle, soluğu savcılıkta alan Süleyman A'nın suç duyurusu üzerine damadı S.Ç. (25) tutuklandı.



Geçen 11 Mayıs gecesi, 7 aylık hamile eşi Burcu A.Ç'yi Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'ne götüren S.Ç., iddiaya göre, "Manisa Yuntdağı eteklerindeki Kalemli Köyü'ndeki bir düğünden dönerken, kaza yaptık. Otomobilin kapısı açılınca yanımdaki eşim düşüp, başını yere çarpıp yaralandı" dedi. Durumu ağır olan genç kadın, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.

TORUNUNUN SÖZLERİ ÜZERİNE SAVCILIĞA GİTTİ

S.Ç.'nin durumu bildirdiği Köprübaşı İlçesi'nde çiftçilik kayınpederi Süleyman A. da hastanneye geldi. 3 gün boyunca kızından gelecek umutlu haberi bekleyen Süleyman A, 5 yaşındaki torunu E.T.Ç.'nin, "Annemi, babam döve döve öldürdü" demesi üzerine, şoke oldu. Süleylman A, torununun bu sözleri üzerine soluğu savcılıkta alıp, damadı S.Ç., hakkında suç duyurusunda bulundu. Hakkında savcılık tarafından soruşturma başlatılan işsiz S.Ç., tutuklandı. Ailesinin üç kız çocuğundan en büyüğü olan ve kaçarak S.Ç. ile evlendiği öğrenilen genç kadın ise yoğun bakım ünitesindeki yaşam mücadelesini dün kaybetti.

BAŞI AYAKKABI TOPUĞUYLA EZİLMİŞ

Burcu A.Ç'nin cesedi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Buradaki otopsi sonucu genç kadının başının ayakkabı topuğu ile ezildiği ve beyin kanamasından yaşamını yitirdiği belirlendi. Burcu A.Ç'nin, hastaneye kaldırıldığı gün peşpeşe geçirdiği iki beyin ameliyatı sonrası karnındaki 7 aylık bebeğinin kalbinin durması sonucu ölü olarak alındığı bildirildi. Olayla ilgili soruşturma sürerken genç kadının, otopsinin ardından bugün öğlen yakınlarına teslim edilen cenazesi, memleketi Köprübaşı İlçesi'nin bir süre önce mahalleye dönüştürülen Borlu Mahallesi'ne getirilip, gözyaşları içinde toprağa verildi.

Öte yandan, Burcu A.Ç'nin 5'inci yaşına giren kızı E.T.Ç.'nin annesinin hastanede olduğunu bildiği, toprağa verildiğinin henüz söylenmediği öğrenildi.