Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin Ege Denizi'ndeki devriye görevinde, yine çok sayıda kaçak göçmen yakalandı. Gözaltına alınan bazı göçmenler, kendilerini Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin yakaladığını, motorunu aldıkları botu Türk karasularına çekip, kaderlerine terk ettiklerini söyledi.

Çanakkale ili, Ayvacık ilçesi, Müsellim Geçidi açıklarında dün yapılan operasyonda Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri 8 erkek, 6 kadın, 6 erkek çocuk ve 7 kız çocuk tamamı Afganistan uyruklu toplam 27 göçmeni gözaltına aldı.

GAYRİ İNSANİ İADE

Yine dün Alo 158 Sahil Güvenlik İhbar Hattına bir göçmen tarafından yapılan yardım talebi üzerine İzmir'in Çeşme ilçesi önlerinde 38 erkek, 12 kadın olmak üzere 35 Suriye, 10 Eritre, 3 Mali ve 2 Dominik Cumhuriyeti uyruklu toplam 50 göçmen Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Kurtarılan göçmenler verdikleri ifade denize açıldıktan bir süre sonra Yunanistan Sahil Güvenlik botu tarafından yakalandıkları, lastik botun motorunun Yunanistan Sahil Güvenlik personeli tarafından alındığı ve Türk karasularına geri bırakıldıklarını söyledi.

Bugün de Balıkesir'in Ayvalık ilçesi, Çıplak Ada üzerinde 8 erkek, 4 kadın ve 2 erkek çocuk olmak üzere tamamı Afganistan uyruklu toplam 14 göçmen kurtarıldı. Yine bugün İzmir'in Karaburun ilçesi, Eğriliman önlerine 21 erkek ve 1 erkek çocuk olmak üzere 11 Suriye, 11 Eritre uyruklu toplam 22 göçmen yakalandı. Bu göçmenler de Yunanistan Sahil Güvenlik botu tarafından yakalandıklarını ve Türk Karasularına geri bırakıldıklarını anlattı.

Bugün Alo 158 Sahil Güvenlik İhbar Hattına bir göçmenin yaptığı yardım talebi üzerine İzmir'in Çeşme ilçesi, Boğaz Adası üzerinde 26 erkek ve 1 bayan olmak üzere Suriye uyruklu toplam 27 göçmen kurtarıldı.
DHA