Gazze’de yaşanan savaşa dikkat çekmek üzere bölgeye barış getirmesi dilekleriyle açılan Gazze Parkı, ilk gününden itibaren vatandaşların uğrak yeri oldu.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, CHP Parti Meclis Üyeleri Umut Akdoğan ile Meryem Gül Çiftçi, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, Çankaya Belediyesi Başkanvekili Selçuk Dereli ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen açılışta ‘Gazze’ adını Çankaya’da bir parka vererek dünyada barışın egemen olduğu bir ortam olması ümidini beslediklerini ifade etti. Taşdelen; “Ülkemizin etrafı, Ortadoğu ve bu parka adını verdiğimiz Gazze’de maalesef büyük insanlık trajedileri, 21. yüzyıl dünyasıyla bağdaşmayacak katliamlar yaşanıyor. Nereden gelirse gelsin, kimden gelirse gelsin insana, insanlığa uygulanan bütün zulümleri kınıyorum” şeklinde konuştu.

TAŞDELEN: “ÇANKAYA’DAN GAZZE’YE BİN SELAM OLSUN”

Türkiye’nin bölgede adeta bir barış adası olduğunu belirten Taşdelen, “Bu ülkeyi kuran Mustafa Kemal Atatürk’e bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi. Taşdelen; “Atatürk, bütün bu kan gölünün ortasında savaşlardan, acılardan, zulümlerden sakınacak bir ülke kurmuş. Bizlerde O’nun ideallerinden yürüyerek savaşlardan, belalardan sakınmanın bütün sorumluluğunu yüreğimizde hissediyoruz. Biliyoruz ki, verdiğimiz Kurtuluş Savaşı bütün mazlumlar için bir ışık yaktı. Her zaman mazlumun, ezilenin, insanlığın, barışın yanında olacağız. Bu anlamda Gazze’de çekilen bütün sıkıntılara, katliama karşı direnen insanların dayanışmasını göstermek için bu parka Gazze adını verdik. Ben bu duygularla Dünya Barış Günü’nde Huzur Mahallesi’nden, Çankaya’dan, Ankara’dan Gazze’ye bin selam olsun diyorum.” ifadelerinde bulundu.

NAZLIAKA: “YA BARIŞ, YA DİRENİŞ”

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ise “Çankaya Belediyesi’ne böyle güzel bir park için teşekkür ediyorum” ifadeleriyle başladığı konuşmasını “Bir anne olarak parkın çocuklar için ne anlama geldiğini gayet iyi biliyorum. Bir insanın en temel hakkı yaşama hakkıdır. O nedenle bizler her fırsatta barış için, özgürlük için mücadele etmeye devam edeceğiz. Ya barış, ya direniş” şeklinde sürdürdü.

BARIŞ İÇİN BEYAZ GÜVERCİNLER UÇTU…

Konuşmaların ardından Dikmen Huzur Mahallesi 1112. Cadde ile 1066. Cadde’nin kesiştiği bölgedeki Gazze Parkı hep birlikte açıldı. Kurdele kesiminin ardından Alper Taşdelen, Aylin Nazlıaka ve Parti Meclis Üyeleri beyaz barış güvercinleri uçurdular. Açılış, bölge halkının da yoğun ilgisiyle renkli görüntülere sahne oldu.

MAHALLENİN EĞLENCE VE SPOR ALANI OLDU…

Gazze Parkı, 3 bin 32 m²’lik toplam alanı ve bin 905 m²’lik yeşil alanı ile dikkat çekiyor. Mahallede yeşil bir örtü oluşturan park, 227 metre uzunluğundaki sentetik çimden oluşan koşu yolu, 490 metrekarelik sert zemin yürüyüş yolu ve 152 metrekarelik fitness alanı ile bölge sakinlerine çok amaçlı bir alan olarak sunuluyor. Pergolalar, oturma grupları ve aydınlatmaları ile çehresi zenginleşen Gazze Parkı, ibreli ağaç, 4 bin 812 adet çalı ile 93 adet çeşitli bitkisel ağacın yanı sıra İğde ağaçlarıyla da farklı bir güzellik kazanıyor.