CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, son 10 yıl içerisinde Başbakanlık korumaları ve bakan korumalarının vatandaşlara karşı işledikleri darp, şiddet eylemlerinin sayısını öğrenmek istedi.

Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

“Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Ralli Kupası’nın 21-22 Haziran 2014 tarihlerinde İzmir Seferihisar’da düzenlenen 3. ayağı olan Atlantis Rallisi’nde yarışan Taner Şengezener ve yardımcı sürücü Bora Yılmaz’ın yarış otomobillerinin önünün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın korumalarının da yer aldığı kişiler tarafından kesilerek, saldırıya uğradıkları ve öldüresiye dövüldükleri iddiası doğru mudur?
İddia doğruysa, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız olaya karışan korumaları hakkında yasal işlemler yapılmasını istemiş midir veya isteyecek midir?
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili olarak soruşturma başlatmış mıdır?
Soma’da bir madencimize tekme atarak tarihe ‘tekmeci müşavir’ olarak geçen Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in cezasız bırakılması da dahil olmak üzere son 10 yıl içerisinde Başbakanlık korumaları ve bakan korumalarının vatandaşlarımıza karşı işledikleri darp, şiddet eylemlerinin sayısı nedir?
Bugüne kadar darp eyleminde bulunmalarına rağmen hangi Başbakanlık korumaları ve bakan korumaları hakkında idari ve yasal soruşturmalar yapılmıştır?
İdari ve yasal soruşturmalar sonucu hangi Başbakanlık korumaları ve bakan korumaları hakkında disiplin ve görevden alma cezaları verilmiştir?
’Tekmeci Müşavir’ Yusuf Yerkel halen neden Başbakanlık Müşavirliği görevinin başındadır? Neden görevden alınmamıştır? Hakkında neden idari ve yasal soruşturma başlatılmamıştır?” (ANKA)
(MG/ÖZK)