Kamu kurumlarında tasarruf amaçlı personel servisinin kaldırılması görüşmelerini protesto eden grup ile polis arasında tekme tokat arbede yaşandı. Bir polis yüzüne aldığı darbeyle dişi kırılarak hastaneye kaldırıldı.

Maliye Bakanlığı önünde toplanan Kamu-Sen'e bağlı Büro-sen üyeleri, 2015 yılı bütçesinde Kamu kurumlarında personel servisinin kaldırılması görüşmelerini protesto etti. Eyleme CHP Milletvekili Mahmut Tanal ile MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri de destek verdi. Yaklaşık 70 adet bisiklet getiren eylemciler, açıklama yaptıktan sonra bisikletlere binerek Maliye Bakanlığı önünden Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'ne gitmek istedi. Emniyet Güçlerinin bu eyleme müsaade etmemesi üzerine uzun süre arbede yaşandı.

Personel servislerinin kaldırılmasının memurları daha fazla mağdur edeceğini belirten Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, "Bilindiği üzere kamu da çalışan işçilere Kurumdan servis imkanı sağlanamıyorsa ulaşım ücreti verilmektedir. Servis imkanı yoksa ulaşım ücreti de alamamaktadırlar. Bu adaletsizliği kabul etmemiz mümkün değildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu servislerin bulunduğu bölgede metro hattı varsa servislerin kaldırılacağını ifade etmiştir. 2015 Yılı Bütçesi'nde, tasarruf için kamu kurumlarında personel servisini kaldırmayı programlayan zihniyeti kınıyoruz. Raylı sistemlerin olduğu bölgelerde personel servislerinin kaldırılması, çalışanları mağdur edecektir. Devleti somutlaştıran, mesai mefhumu olmadan çalışan personelin var olan servisinin kaldırılması bir hak gaspıdır. 2015 yılı bütçesinden tasarruf etmek istiyorlarsa, memurun servisini kaldırmak yerine, Atatürk Orman Çiftliği'ne yapılan Ak Saray'a baksınlar. Kapattıkları yolsuzluk dosyalarına baksınlar. Devletin kaynaklarını çar çur eden yönetim anlayışından vaz geçsinler" dedi.

MİLLETVEKİLLERİ ARADA KALDI

Emniyet güçlerinin eylemcilerin bisikletlere binerek Meclis önüne gitmelerine izin veremeyeceklerini belirtmesi üzerine CHP Milletvekili Mahmut Tanal ile MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri birer bisiklet alarak polis engelini aştı ve meclise doğru gitti. Yaşanan arbedede milletvekilleri de arada kaldı.
Yaşanan arbede sonrası grup üyeleri, eylemlerini sonlandırarak bakanlık önünden ayrıldı.
(DHA)