Ardahan'da ayakkabı boyacılığı yapan ve askere gidecek olan 'Boyacı İbiş' lakaplı Özgür Karaçoban için arkadaşları "Bedelli için değil, kışla asker harçlığı" diyerek onun için para topladı.

Çocukluğundan bu yana ayakkabı boyacılığı yapan ve 16 Aralık'ta askere gidecek 22 yaşındaki Özgür Karaçoban'ın arkadaşları davul-zurnayla eğlendi. Ardahan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programı Bölümü mezunu olan ve Kongre Caddesi'nde ayakkabı boyacılığı yapan Özgür Karaçoban'ın arkadaşları, esnafı dolaşarak "Bedelli için değil, kışla asker harçlığı" diyerek onun için para toplandı. Arkadaşları topladıkları 300 lira harçlığı verdikleri Özgür Karaçoban'ı Türk bayrağı ile omuzlara alarak şehirde tur attı.

Acemiliğini Burdur'da yapacak olan Özgür Karaçoban, esnaftan toplanan asker harçlığıyla vatani görevini yapacağını bildirdi. Babasının günlük işlerde çalıştığını ve 3 kardeş olduklarını anlatan Özgür Karaçoban, yıllardır boyacılık yaparak aile ekonomisine katkıda bulunduğunu belirtti. Ayakkabıları 1, botları ise 2 liradan boyayan Özgür Karaçoban, şöyle dedi:

"Yaklaşık 13 yıldır ayakkabı boyacılığı yapıyorum. 1500 liraya aldığım boya sandığımda 21 çeşit ayakkabı boyası var. Müşterilerimi kolonya dökerek karşılarım. Gazete okumalarını ve internete bağlamalarını sağlıyorum. İşimi en iyi şekilde yaptığım için beni çok severler. Geçtiğimiz günlerde bedelli askerlik çıktı. Maddi yetersiliklerden dolayı askere gidemiyorum. Esnaf abilermizden asker harçlığı topladım. Onlara çok teşekkür ediyorum. Vatan için seve seve askerlik yapacağım. Param olsa bile askerliği bedelli yapmak istemiyorum. Her şey vatan için."

DHA