CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Bilal Erdoğan ve hakkında soruşturma yürütülen diğer kişilerle ilgili yolsuzluk ve rüşvet kapsamındaki soruşturmalar hukuk dışı müdahalelerle neden engellenmiştir?” diye sordu.

Yılmaz, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Yılmaz, soru önergesinde şu soruları yöneltti:

“Başbakan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve hakkında soruşturma yürütülen diğer kişilerle ilgili yolsuzluk ve rüşvet kapsamındaki soruşturmalar hukuk dışı müdahalelerle neden engellenmiştir?

Mahkeme kararlarının uygulanmaması, savcının elinden dosyanın alınması, emniyette soruşturmayı yürüten emniyet müdürlerinin görevden alınmaları, yargıya müdahale değil midir?
Hakkında soruşturma yürütülen Başbakan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve aralarında işadamlarının da olduğu 41 kişinin ifadesini dahi alamayan yargı bağımsız mıdır?
Başta operasyonları yönetenler olmak üzere, ülke genelinde yüzlerce emniyet görevlisi hangi gerekçeyle görevden alınmışlardır?

‘Devlet içinde paralel yapılanma var’ diyerek yasa dışı bir yapının var olduğu Başbakan tarafından belirtilmiştir. On bir yıllık iktidar döneminde bu yasa dışı yapılanma tespit edilmemiş midir? Tespit edildiyse neden varlığına müsaade edilmiştir?” (ANKA)