Sakarya'da boşanma sürecinde olduğu eşine bıraktığı çocuklarını almaya giderken otomobili içinde öldürülen 2 çocuk annesi Aysel Filizfidanoğlu'nun annesi Nagihan Üstüntaş, kızının öldürülmeden 1 hafta önce takip edildiğini ve öldürülmek istendiğini söylediğini açıkladı.

Boşanma sürecinde olduğu eşine bıraktığı çocuklarını almak için Karasu İlçesi'nde geçen Mart ayında yola çıkan Aysel Filizfidanoğlu, otomobilinde 7 el ateş edilerek öldürülmüş halde bulundu. Olayın ardından cinayet şüphelisi olarak ayrı yaşadığı ve boşanma davası açtığı eşi Süleyman Filizfidanoğlu'nun yeğeni Oğuz Çilenkoğlu yakalanarak tutuklandı. Cinayetle ilgili 2 çocuk annesi Aysel Filizfidanoğlu'nun eşi Süleyman Filizfidanoğlu ve yanında çalışan Yunus Şentürk de gözaltına alınmasına rağmen tutuksuz yargılanmak kaydıyla serbest bırakıldı.

 

Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davanın ikinci duruşmasına tutuksuz yargılanan Süleyman Filizfidanoğlu, yanında çalışan Yunus Şentürk ve cinayet şüphelisi tutuklu Oğuz Çilenkoğlu hakim karşısına çıktı. Duruşmada öldürülen Aysel Filizfidanoğlu'nun annesi Nagihan Üstüntaş, kardeşi Hayriye Üstüntaş ve ablası Hatice Üstüntaş da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada, cinayet şüphelisi Oğuz Çilenkoğlu ölen Aysel Filizfidanoğlu'nun kendisini tehdit ettiğini öne sürerek, olay günü onu Süleyman Filizfidanoğlu'nun emlakçı dükkanının yanında gördüğünü, yanına gittiğinde kendisine hakaret ettiğini belirterek, şöyle dedi:

"Aracın ona ait olduğunu bilmiyordum. Emlak için gelen müşterilerden biri zannettim. 'Yenge hayırdır' diye sorunca, beni anlamadığım bir nedenden dolayı tehdit edip 'Sen şimdi görürsün Süleyman'a gidip şimdi seni söyleyeceğim' dedi. Tartışma büyüdü. Bana ağır hakaretlerde bulundu. Sonrasını hatırlamıyorum."

Aysel Filizfidanoğlu'nun annesi Nagihan Üstüntaş ise, kızının olaydan 1 hafta önce kendisine "Beni öldürecekler" dediğini öne sürdü. Ablası Hatice Üstüntaş ise, bunun planlı bir cinayet olduğunu belirterek, "Kardeşim ölmeden 5 dakika önce beni arayarak çocuklarını almaya gittiğini söyledi. Onu öldürdüğünü ileri süren Oğuz ile konuşmaya gitmesi de söz konusu değildir. Hafta sonları çocuklar babasında olması sebebiyle almaya gidiyordu. Çocukları almaya gittiğine dair tanıklar da var" dedi.

Duruşma dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.
DHA