Bartın'ın Amasra ilçesinde özel kömür işletmesine ait maden ocağında galeri açma işi sırasında meydana gelen göçükte mahsur kalan 3 Çinli işçiden 1'i kurtarıldı. 2'sinin ise cesedi çıkarıldı.

AFAD ekipleri, Tarlaağzı köyü mevkisindeki maden ocağında galeri açma işinin yürütüldüğü eksi 300 kodunda meydana gelen göçükte mahsur kalan Maoshun Yang'ın (38) ve Shoujle Sun'un (37) cesedine ulaştı. Yang'ın cesedi, ocaktan çıkarılarak Bartın Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Hattat'ın verdiği bilgilere göre Yang'dan başka bir işçi daha hayatını kaybetti. Amasra Kaymakamı Kadir Yener Eser, gazetecilere yaptığı açıklamada, sabah vardiyasında tahkimat çalışması gerçekleştiren 3 Çinli personelin ocakta mahsur kaldığını belirterek, 1 Çinli işçinin sağ kurtarıldığını söyledi.



HEMA Enerji AŞ Genel Müdür Yardımcısı Selim Şenkal da şirkette dün iş güvenliğiyle ilgili eğitim verdiklerini belirterek, "Zaman zaman burada hem kendi personelimize hem de Çinli personele iş güvenliğiyle ilgili eğitim veriyoruz. Bunu sık sık yapıyoruz. Dün de böyle bir eğitimim vardı, düzenli olarak yapıyoruz" ifadesini kullandı. Amasra ilçesinde özel kömür işletmesine ait maden ocağında galeri açma işi sırasında meydana gelen göçükte mahsur kalan 3 Çinli işçiden Shouping Sun (40) kurtarılarak, Bartın Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.