Terör ve yolsuzluğu araştıran polislere yönelik operasyonlar kapsamında polis olan oğullarından biri ihraç edilen anne Zahide Kaya, diğer oğlunu Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti. Anne Kaya, “Rabbime şükürler olsun! Haram lokma yemediler, yedirmediler.” dedi.

İstanbul’daki sahur operasyonunda gözaltına alınıp tutuklanan emniyet mensuplarının aileleri, yakınlarıyla Silivri Cezaevi’nde görüştü. Görüş için gelen Zahide Kaya’nın hikayesi ise dikkatlerden kaçmadı. Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli oğlu Şamil Kaya’nın bu dönemde meslekten ihraç edildiğini söyleyen anne Zahide Kaya, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli diğer oğlu Muhammed Kaya’nın ise Silivri Cezaevi’nde bulunduğunu belirtti. Oğullarıyla gurur duyduğunu belirten Kaya, “Rabbime şükürler olsun! Haram lokma yemediler, yedirmediler de. Biz çocuklarımızdan eminiz. Hiç bir korkum yok. Babaları haram yedirmedi. İş yerinde bir kalem bile tutturmadılar. Ben arkadaşlarını da tanıyorum, onlar gibi yürekli çocuklar. Yüreğimiz çok rahat, çocuklarımın ikisini de ihraç ettiler. Hiç kimse açlıktan ölmedi. Bir kapıyı kapatan diğer kapıyı açar. Çocuğumun biri 20 yıl çalıştı ‘ne evim ne eşim’ dedi. Ona bunu layık gördüler. Öbür oğlum da 10 yıl gece gündüz çalıştı. Osman'ın ihraç kararını yeni öğrendik. Zerre kadar üzülmedim.” şeklinde duygularını dile getirdi.

‘ÇAMURLU SU İÇİRİYORLAR’

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli Emniyet Amiri İbrahim Şener’in annesi Huriye Şener de, “Biz iyiyiz, onlar da iyi. Dimdik ayaktayız.” dedi. Tutuklu emniyet mensuplarına çamurlu su içirildiğini söyleyen anne Şener, “Bizi buralara gelemeyecek mi sandılar? Biz Metris’e de gittik, buraya da geliriz. Her hafta da görüşe geliriz, torunlarımızı da getiririz.” ifadelerini kullandı.

Eski İstanbul istihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan’ın eşi Nazife Demirhan ise, “Her zamanki gibi onlar çok güçlüler, biz de öyleyiz. Onları güçlü görünce daha da rahatlıyoruz. Sıkıntı yok mu? var ama geçecek inşallah. Karanlığın en yoğun olduğu yer, aydınlığa en yakın olan zamanlarmış. Biz de şu an o günleri yaşıyoruz. Aydınlığa en yakın zamanda çıkacağız diye düşünüyoruz. Morallerini hiç bozmadılar. Haklı oldukları için onun verdiği rahatlık var. Eninde sonunda kim ne yaparsa yapsın yapmak istedikleri şeyleri başaramıyorlar. Onların morallerini bozacaklarını sananlar yanılıyor. Moralleri bozulmuyorlar, sonuna kadar da böyle gidecek. Ne zaman bitecek bilmiyoruz ama bitecek. Bittiği zaman da herkes kim doğru kim haklı, kim yanlış tarafta kim doğru tarafta görmüş olacak.” ifadelerini kullandı.

Demirhan, “Diğer polislerin tahliyesi de bir umut kaynağı ama zaten olması gereken bir şey bu. Ekstra sevinmiyoruz, hepsinin çıkması lazım. İnşallah bir gün hepsinin çıkacağını göreceğiz burada.” şeklinde konuştu.