Muğla'nın Bodrum ilçesinden çalıntı olduğu tespit edilen tur teknesiyle yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Kos Adasına geçmeye çalışan Suriye uyruklu 56 kaçak, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı

Bodrum açıklarında devriye görevi yapan Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Bitez'den çıkan ve Gümbet açıklarında durumundan şüphelenilen yaklaşık 20 metre uzunluğundaki "Sevdam" isimli tur teknesine "dur" ihtarında bulundu.

Ekiplerce botta yapılan aramada, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmeye çalışan Suriye uyruklu 6'sı kadın 3'ü çocuk 56 kaçak tespit edildi.

Kaçakların sayısının fazla olması üzerine tur teknesi, Bodrum Mendirek açıklarına çekildi. Kaçaklar, daha sonra Sahil Güvenlik ekiplerince Gümrük alanındaki Sahil Güvenlik Komutanlığına getirildi. Bu sırada motoru arızalanan tekne ise bulunduğu Mendirek açıklarından ekiplerce güçlükle karaya yanaştırıldı.

Olayla ilgili Suriye uyruklu bir kişi şüpheli olarak gözaltına alındı. Diğer kaçaklar ise Sahil Güvenlik karakolundaki ifade işlemlerinin ardından Bodrum Yabancılar Şubesi'ne teslim edilecek.