Şüphelilerden biri, adliyeye sevk edilirken basın mensuplarının soruları üzerine 'etlerin ne olduğunu depo sahibine sor' şeklinde konuştu.

Bin ton kaçak et piyasaya sürüldü
Operasyonla ilgili 11 kişi ise daha önce "Adli Kontrol Kararı" ile serbest bırakılmıştı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, önceki gün Mersin'e gelerek operasyonla ilgili bilgi vermişti. Mersin Gümrük Müdürlüğü’ne bağlı 4 antrepoda yapılan operasyonda bin 44 ton kaçak kırmızı etin piyasa sürüldüğünü tespit ettiklerini ifade eden Canikli yerlerine ise kanatlı eti ve tavuk kırpıntısı konulduğunu belirtmişti. Canikli piyasa değeri 28 milyon lirayı bulan kaçakçılık ile ilgili olarak 11 kişinin Adli Kontrol Kararı ile serbest bırakıldığını kaydetmişti.

Gümrük Muhafaza Kaçak İstihbarat ekiplerini, bir firma tarafından Paraguay'dan Türkiye'ye sokulan, resmi belgelerde transit geçişle Suriye'ye geçecek olan bin 44 ton etin Türkiye'de pazara sürülmesi ve yerine tavuk ayağı, tavuk kırpıntısı konulması ile yürüttüğü çalışmalar sonunda firma yetkilisi, yetkilendirilmiş gümrük müşaviri ile antrepoya mal bırakan firma sahipleri ile depo sahiplerinin aralarında bulunduğu 8 kişi daha göz altına alındı. Göz altına alınanlar sağlık kontrolünden sonra adliyeye sevk edildi. Şüpheliler adliyeye sevk edilirken gazetecilerin etleri ne yaptıkları şeklindeki sorularını cevaplamazken biri ise "Etlerin ne olduğunu depo sahibine sor." şeklinde cevap verdi.