Bursa'da, çocukları tarafından apartmanda merdivenler üzerinde ölü bulunan 57 yaşındaki Emine K., düşerek hayatını kaybettiğini sanan çocukları tarafından toprağa verildi. Aynı apartmanda annelerinden ayrı yaşayan babaları 60 yaşındaki Mehmet K.'nın cenazeye katılmamasından şüphelenen çocukları, polise ihbarda bulundu. Mehmet K., ifadesinde tartıştığı eşini dövdüğünü yere düşünce de bayıldığını sanarak evden ayrıldığını, öldüğünü daha sonra öğrendiğini söyleyince cinayetten gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

Bir işyerinde çaycı olarak çalışan işçi emeklisi Mehmet K., çocuklarının da oturduğu kendilerine ait beş katlı apartmanda üç çocuğunun annesi 40 yıllık eşi Emine K. ile anlaşamayınca dördüncü kattaki boş daireye yerleşti. Zaman zaman alt katta oturan eşinin yanına gidip çamaşırlarını yıkatan Mehmet K., geçtiğimiz perşembe akşamı eşi ile evinin kapısının önünde, çamaşırların yıkanıp ütülenmesi konusunda tartıştı. İddaya göre K., dövdüğü eşinin ağzını kapatıp, boğazını sıktı, daha sonra da yere düşünce binadan ayrıldı.

NORMAL ÖLÜM RAPORU VERİLDİ

Çocukları, dün sabah annelerin dördüncü kattaki merdivenlerde cansız olarak buldu. Rahatsızlandığı için dengesini kaybedip düşerek yaşamını yitirdiği sanılan Emine K.'ya normal ölüm raporu verildi. Emine K.'nın cenazesi dün ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Hamitler Mezarlığı'nda toprağa verildi. Annelerini son yolculuğuna uğurlayan çocukları cenazeye gelmeyen babalarına ulaşamayınca şüphelenip polise haber verdiler.

'YERE DÜŞÜNCE BAYILDI SANDIM'

Bir süre sonra yakalanan Mehmet K., Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunda, "Olay akşamı çamaşırlarımı yıkamak ve ütülemek istemeyen Emine ile tartıştık. Karşı gelince ben de onu döverek, ağzını ve burnunu kapattım, boynunu sıktım. Bu sırada yere düşünce bayıldığını sanıp oradan ayrıldım. Sonra öldüğünü öğrenince korkup kaçtım. Cenaze törenine de bu yüzden gelmedim" dedi.

Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan izin ile Emine K.'nın cenazesi, aynı gün mezardan çıkartılıp, kesin ölüm nedenin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Sorgulaması yapılan Mehmet K., cinayet suçundan adliyeye çıkartıldı.