Demokratik gençlik örgütleri ve genç sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra taraftar gruplarınında dahil olduğu ortak bir platform çatısı altında yaklaşık bir haftadır yürütülen ‘Büyük Anadolu Gençlik Yürüyüşü’ mitingine binlerce gencin katılımı bekleniyor. CHP Niğde İl Gençlik Kolları Başkanı Gafur ATEŞ konu ile ilgili açıklama yaparken ,“Çağdaş, ilerici, demokrat, Atatürk ilke ve inkılaplarına sadakatle bağlı gençler olarak bir platform oluşturduk; Niğde’de ‘Büyük Anadolu Gençlik Cumhuriyet’ yürüyüşümüzü düzenleyeceğiz. 29 Ekim, saat 14.30’da hükümet meydanında ellerimizde sadece Türk bayraklarıyla yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz” dedi.

Yürüyüşe destek verecek olan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç YILDIZ “Anadolu Kuvayi Milliye’ nin doğduğu milli mücadelenin yeşerdiği topraklarda, Niğde Ulu Kışla’da, Mustafa Kemal ATATÜRK’ün en büyük eseri olan Cumhuriyet’imizin 91. Kuruluş yıl dönümünü kutlayacağız. Büyük fedakarlıklarla kazanılan bağımsızlık mücadelemizin zafer yıldönümünü gururla ve kıvançla binlerce gencin katılacağı ve öncülük edeceği, milli mücadelemizin ruhunu yakışır şekilde cumhuriyet bayramımızı kutlayacağız.Orta Anadolu’daki tüm genç arkadaşlarımızı Niğde’ye Kuvayi Milliye mücadelesinin başlangıç noktasına Cumhuriyet değerlerini bir kere daha haykırmaya davet ediyoruz.” dedi. Ayrıca diğer illerde de törenlerin olacağını dile getiren İrfan İnanç YILDIZ “81 vilayette gençlik kollarımız büyük bir coşkuyla Cumhuriyet bayramımızı en güzel şekilde kutlayacak “ diye ekledi.
Platform bünyesinde bulunan kuruluşların Türkiye Gençlik Birliği, Atatürkçü Düşünce Derneği,Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve bölge taraftar grupları olduğu bildirildi.