BAŞAK KAYA/ANKARA

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP ile ilgili açıklamaları CHP’yi kızdırdı. CHP Genel Sekreteri Gürsen Tekin, “Davutoğlu CHP’ye değil dönüp IŞİD’e baksın” dedi.

Davutoğlu’nun, “Kılıçdaroğlu’nun yerinde olmak istemezdi. Kongreye gittiğinde veya gördüğü her delegede 'bu bana imza verdi de sonra oy vermedi mi' diye bir şüphe taşımaktansa liderlik makamını terk ederim” yönündeki sözleri CHP’de sert tepkiye neden oldu.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada Davutoğlu’nun sözlerine sert tepki gösterdi. Tekin şöyle konuştu

Kendisi Kılıçdaroğlu olamaz zaten. Bu kadar mesele içinde CHP’yi kendisine dert edinmesi çok manidar. CHP’ye değil dönüp IŞİD’e baksın.

Cevap beklediğimiz çok önemli konular var. Dün, düşen uçağımız ve iki şehidimizle ilgili duruşma yapıldı. Defalarca sorduk. Bu uçak kim tarafından ve niçin düşürüldü.

IŞİD ile rehine pazarlığı yapılırken MİT Davutoğlu’na bilgi verdi mi? Verdi ise neden Azerbaycan’da idiler. Bilgisi yoksa bu çok büyük bir eksiklik.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın “Bir gecede kalemde milyarlar elde ediliyor” açıklaması ile ilgili Davutoğlu ne düşünüyor. Kim bu işadamları? Kim yasadışı uygulamalarla milyar dolar kazanıyor?

IŞİD petrolünün Türkiye’ye geldiği ve belli firmalar tarafından pazarlandığı doğru mudur?

Türkiye’nin onuru için Almanya’nın bizi dinlemesi ile ilgili bir girişimde bulunmayı düşünüyorlar mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto eden gruba müdahale etmek isteyen korumalar ile New York polisinin arasında yaşanan arbede ile ilgili Tekin, “Orası Türkiye değil. Halka öyle istediğiniz gibi davranamazsınız. Davranırsanız bedelini ödersiniz. Bütün yabancı medya Türkiye’nin bu tavrı nedeniyle rezellik ortaya çıktı”