Geçtiğimiz yıl 17 Aralık ve 25 Aralık'da başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun birinci yılında verilen takipsizlik kararları Gümüşhane'de de protesto edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları'nın öncülüğünü yaptığı kutlamalar çerçevesinde parti binasından başlayan yolsuzluk ve rüşvet haftası yürüyüşü yine parti binasında son buldu. Yaklaşık 40 kişilik yürüyüşe CHP İl ve Merkez ilçe yönetimi de destek verdi. Vatandaşlarında zaman zaman destek verdiği yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu. Yapılan açıklamada "Türk siyasi tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında dönemin 4 bakanı ve çocuklarının da aralarında bulunduğu, İran asıllı iş adamı Reza Zarraf , Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir gibi önemli isimler göz altına alınmış soruşturma sonrasında serbest bırakılmışlardı. Bu haftayı yolsuzluk ve rüşvet haftası olarak kutlamamızdaki anlam, bu derece büyük rüşvet ve yolsuzluğun gözler önüne serilmesi ve gün yüzüne çıkmasıdır. Siyasi tarihin miladı olmasıdır. Ak'la karanın gözler önünde sergilenmesidir" ifadeleri kullanıldı.

GÜLÜŞMELERE NEDEN OLAN SLOGAN
Ayakkabı kutuları ve pankartlarla yapılan yürüyüş Halk Bankası'na ayakkabı kutularının bırakılması ve AKP il binasının önüne de pankartların bırakılması ile son buldu. Zaman zaman atılan ''Hırsız var, yakalayın'' sloganı yürüyüşü izleyen Gümüşhanelilerin gülüşmesine sebep oldu. Akşam saatlerinde ise İl binasına ''Hırsızlar'' adlı bir afiş asıldı.