CHP İstanbul Gençlik Kolları tarafından organize edilen ve ev sahipliği yapılacak etkinlikte, üç farklı kıtadan, yedi farklı ülkeden sosyal demokrat ve sosyalist genç liderlerin katılacağı konferansta İngiltere ve ABD’deki Occupy hareketleri, Belçika ve Fransa’da otoriteye karşı sokakları dolduran muhalefet, Tunus’ta Arap Baharı; aralarında sosyalist genç hareket temsilcileri ve Occupy Wall Street sözcüsünün de olacağı gençler tarafından ilk ağızdan değerlendirilecek.

Bunun yanında CHP Gençlik Kolları, İsrail ve Filistin sorununu konuşmak üzere bir ilki gerçekleştirerek, her iki ülkeden sol örgüt temsilcilerini bu zirvede bir araya getirecek.
Üç farklı kıtadan gelen temsilcilere Gezi Hareketi’ni ise CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız anlatacak. Çalıştayın moderasyonu CHP Gençlik Kolları Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Gökçe Gökçen tarafından gerçekleştirilecek.
CHP Gençlik Kolları’nın son süreçte yakın bir işbirliği içinde olduğu Almanya Sosyal Demokrat Parti’nin gençlik örgütünün de söz konusu çalıştaya büyük bir destek sunduğu veGenel Başkanı Johanna Uekermann’ın CHP Gençlik Kolları’na bir video ile dayanışma mesajı göndereceği öğrenildi.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız bu etkinlikle ilgili yaptığı açıklamasında “Dünyanın dört bir yanından, farklı kıta ve ülkelerden gelen gençlik hareketlerinin liderlerine Gezi’yi anlatacağız ve onların kendi ülkelerindeki toplumsal muhalefet mücadelelerine destek olacağız. Tüm dünyada yankı uyandıracak ve herkesin gözünün üzerinde olacağı tarihi bir toplantıya imza atıyoruz.” dedi.
Yedi farklı ülkeden gelen genç liderler ve CHP Gençlik Kolları; 23 Kasım Pazar günü saat 11.00’da Gezi Parkı’nda bir basın açıklamasının ardından saat 14.00’da BeylikdüzüKültür Merkezi’nde arama konferansını gerçekleştirecek.