İkili arasında sık sık tartışma çıktığı, cinayetten bir saat kadar önce Bilal Ayyıldız'ın çilingir çağırıp, evin kapısını açtırdığı ortaya çıktı.

Dün saat 19.30 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Yenibaraj Mahallesi 68050 Sokak'taki Sezer 2 Sitesi sakinleri, kavga ve bağırma sesleri duyup, Bilal Ayyıldız'ın oturduğu daireye koştu. Kapıyı açık gören komşuları, eve girdiklerinde Bilal Ayyıldız'ı kanlar içinde buldu. 8 yerinden bıçaklanarak ağır yaralanan Bilal Ayyıldız, çağrılan ambulansla götürüldüğü Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nde olaydan 5 saat sonra öldü.

Cinayeti soruşturan polisler, Bilal Ayyıldız'ın barlarda şarkıcılık yapan Asuman K. ile aynı evde birlikte yaşadığını saptadı. Apartmanın güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye alan Cinayet Bürosu dedektifleri, Asuman K.'nın yanında bir kadın ve çocuk ile birlikte gittiğini belirledi. Site sakinleriyle görüşen polisler, çift arasında sık sık kavga yaşandığı, olaydan önce de kavga ve bağırma sesleri duyulduğunu öğrendi. Komşular, Bilal Ayyıldız'ın olaydan bir saat kadar eve giremeyince çilingir çağırıp, kapıyı açtırdığını anlattı. Bu bilgiler üzerine Asuma K. cinayet şüphelisi olarak aranmaya başlandı.

Cinayet Bürosu dedektifleri, Asuman K.'nın Ankara'ya gitmek üzere kentten ayrıldığını öğrenince, Ankara'daki meslektaşlarını bilgilendirdi. Gölbaşı İlçesi'nde yapılan kontrollerde içinde Asuman K., annesi 60 yaşındaki Makbule K. ile 14 yaşındaki oğlu S.A.'nın bulunduğu otomobil durduruldu. Gözaltına alınan Asuman K. ile yanındaki annesi ve oğlu, Adana'dan giden polislere teslim edildi.

Bilal Ayyıldız'ın cesedi, yapılan otopsinin ardından Mardin'in Midyat İlçesi'nden gelen arkabalarına teslim edildi. Ayyıldız Ailesi, Bilal Ayyıldız'ın Van'da şoför olarak iş bulup çalıştığını sandıklarını belirtip, Adana'da öldürüldüğü haberini alınca şoke olduklarını söyledi.

Şüpheli Asuman K., annesi ve oğlunun sorgusuna başlandı.