Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) pazar günü yapılacak Parti Meclisi toplantısının ardından tüm il ve ilçe belediyelerini açıklamış olacak.

"SİYASET SAMİMİYETTİR"

CHP'nin Çankaya'yı yönetmesi için adı öne çıkan adaylardan olan ve Gezi'de, Tuzluçayır'da, Güvenpark'ta; çeşitli eylemlerde gençlerin yanında yer alan Yılmaz,  “Ben içinde halkın olmadığı siyasete inanmam. Önü meydanlara çıkan sokaklara inanırım. Yani sokağın sesine ve içtenliğine inanırım. Halkın örgütlü gücüyle herkesin eşit, özgür ve mutlu olacağı, hakça bir düzeni kurabileceğimizi bilirim. Siyaset, her şeyden önce samimiyettir derim. Ben hep buna inandım, buna inanırım.“ dedi. Yılmaz, Halkın örgütlü gücüyle dünyayı değiştirilebileceklerini söyledi.

SİVAS MAĞDURLARININ AVUKATI

Kendisi de örgüt adamı olan CHP Çankaya Belediye Başkan A.Adayı Av.Necati Yılmaz; Kültür-Sen, Mülkiyeliler Birliği gibi birçok meslek, sendika ve demokratik kitle örgütü ile büyük ölçekli ulusal ve uluslararası firmalara hukuk danışmanlığının yanı sıra 12 Eylül 1980 sonrası siyasi ve toplumsal davalar ile 1993 Sivas Katliamı Davasında mağdur ailelerin avukatlığını yapan Yılmaz, Çağdaş Hukukçular Derneği, Türk Hukuk Kurumu ve

Ankara Barosu ile birçok toplumsal ve siyasal kurum, dernek ve vakıfta üye, kurucu üye, genel başkanlık görevlerinde bulundu.

CHP Çankaya Belediye Başkan A.Adayı Av.Necati Yılmaz’a başarılı bir avukat olduğunu neden siyaseti seçtiğini ve adaylık konusunda tercihinin neden Çankaya olduğunu sorduk;

"İNANCIM HİÇ AZALMADI"

Yılmaz, bu ülkenin daha özgür, daha aydınlık, daha barışçıl geleceğini inşa etmek için siyasal mücadelesine ortaokulda okuduğu ilk gençlik yıllarında doğduğu maden şehri, işçi şehri olan Sivas-Divriği’de, madenci grevlerine su taşıyarak başladığını, daha o yıllarda halkın örgütlü gücüyle dünyanın değişeceğine yürekten inandığını, bu inancının bu güne kadar da hiç değişmediğini söyledi.

“Evet, bir daha söylüyorum, halkın örgütlü gücüyle dünyayı değiştirebiliriz. Daha adil, daha özgür ve daha mutlu bir dünyayı birlikte kurabiliriz. Bu inancı hep birlikte bilediğimiz, keskinleştirdiğimiz yer neden Çankaya, neden Ankara olmasın? Bu anlayış ve sorumlulukla Türkiye’ nin büyük değişimi için Çankaya’nın gücünü ve başarısını artırarak arkamıza almak istiyoruz.” dedi.

"GENÇLERİMİZ GELECEĞİ AYDINLATACAK"

CHP Çankaya Belediye Başkan A.Adayı Av.Necati Yılmaz kamuoyunda büyük etki ve heyecan yaratan “Gençlerimiz geleceğimizi aydınlatacaklar…” projesi hakkında; “Çankaya’mız bir Üniversite şehridir. Üniversiteli gençlerimizi imkansızlıkların kucağına terk etmeyeceğiz. İlçemizde barındıracağız ve ilçemizde doyuracağız. Doğdukları şehirlere ve görev yerlerine Ülkemizi aydınlatacak birer meşale gibi dönecekler. Halkevleri, Köy Enstitüleri ve 70’li yıllarda aydınlanma değerlerini Anadolu’ya taşıyan üniversiteli gençlerden sonra, aydınlığı yine Çankaya’dan Anadolu’ya yayacağız.” dedi.

GEZİ'DE, KUĞULU PARK'TA, TUZLUÇAYIR'DA...

Çankaya Halkı’nın Belediye Başkan Adaylarından ; ”İyi bir partili olmasını”, ”Örgütün onu onunda örgütü tanıması gerektiğini”, ”Eşitlikçi ve Özgürlükçü olmasını”, ”Muhtarlara danışarak, mahallelisine sorarak yönetmesini”,”Bütün Çankayalıların başkana kolaylıkla ulaşabilmesini”, ”Genç olmasını”, ”Belediye Başkanı olarak dik durmasını”, ”Dinamik olmasını”, ”Hayatının başarılarla dolu olmasını”, ”Ankara sevdalısı olmasını”, ”İlçeye hizmet üretebilmesini”, ”Acı günde, iyi günde kendileriyle olmasını”, ”Gezi’de, ODTÜ’de, Tuzluçayır’da, Kızılay’da, Güvenpark’da, Kuğulupark’da, Kennedy’de yanlarında saf tutmasını”, ”Halkın içinden olan”, ”Halkın içinden gelen” ve “Halkın yönetime katılımını sağlayan” beklentileri olduğunu çok iyi bildiğini ve kendisinin de bu beklentileri boşa çıkarmayacağını söyledi.

“Bu seçimde siyasi görüşleri ne olursa olsun tüm Ankaralılar, 20 yıllık uygulamaları üzerinden Melih Gökçek’le sandıkta hesaplaşacaklardır. Bu hesaplaşmaya Çankayalılar en büyük desteği vereceklerdir.” dedi.