CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, “Gezi protestoları ile ilgili olarak, Dışişleri Bakanı iken yaptığınız açıklamalar mı yoksa Başbakan iken yaptığınız açıklamalar mı dikkate alınmalıdır?” diye sordu.

Tanrıkulu, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:
“Bir yıl önce Brookings Institution’da Gezi protestoları ile ilgili açıklamalarınızdan sonra, ne olmuştur da tam seçimler yaklaşırken bir anda Gezi protestolarını eleştirme gereği duydunuz?
18 Kasım 2013 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’nde iken Gezi protestolarından onur duyduğunuzu söylerken, 1 Kasım 2014 tarihinde ‘Gezi olayları bahane edilerek başlatılan gösterilerde şiddetin her türlüsü uygulandı’ ifadesini kullanmanızın gerekçesi nedir?
18 Kasım 2013 tarihinde onur duyduğunuz Gezi protestoları 1 Kasım 2014 tarihinde nasıl ve neden, tarafınızca şiddet gösterileri olarak nitelenmiştir?
1 Kasım 2014 tarihinde Afyonkarahisar'da AKP 23. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında yaptığınız konuşma metninin Gezi protestoları sonucu birileri tarafından yazıldığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, iki konuşma arasındaki çelişkili açıklamaların sebebi bu mudur?
Gezi protestoları ile ilgili olarak, Dışişleri Bakanı iken yaptığınız açıklamalar mı yoksa Başbakan iken yaptığınız açıklamalar mı dikkate alınmalıdır?”