Karaman'ın Ermenek İlçesi'ndeki maden ocağında su baskını sonucu mahsur kalan işçilerden 42 yaşındaki Bahri Üzer'in eşi Dursun Üzer, "Bahri'nin tek isteği çocuklarını okutmaktı. Devlet 4 çocuğuma sahip çıksın' dedi.

Dursun Üzer, çocukları 19 yaşında Mustafa, 17 yaşındaki Ramazan, 15 yaşındaki Yasin ve 13 yaşındaki Sinan Üzer ile birlikte maden ocağında mahsur kalan eşi Bahri Üzer'den umutla gelecek iyi bir haberi bekliyor. Eşinin çocuklarının okumasını çok istediğini belirten Üzer, en büyük oğlu Mustafa Üzer'in, Aksaray'da Güzel Sanatlar Lisesi'nden mezun olduğunu ve üniversite giriş sınavlarına hazırlandığını, diğer çocuklarının da eğitimine devam ettiğini söyledi.

Eşinin, işyerinden 1 gün izin alıp oğlu Mustafa Üzer'i, Aksaray'daki okuluna götürüp kayıt ettirdiği gün çok heyecanlı anlatan gözü yaşlı kadın şunları anlattı:

"Çocuklarımın iyi bir eğitim alıp, iyi bir meslek sahibi olmasını istiyordu. 'Biz zor şartlar altında yeraltında çalışıyoruz. Sizlerin eli kalem tutsun, iyi bir mesleğiniz olsun, benim kazandığım size yeter okuyun oğlum' derdi" diye konuştu.

Üzer, tutuklanan maden sahibi Saffet Uyar'ın da madene sokulmasını isterken, "Cezaevinde yiyip- içip yatacak. Madene indirip çalıştırsınlar onu. Eşim çoğu zaman şikayet ederdi. Bazı eksiklikler olduğundan bahseder, 'Bir müfettiş gelse de görse' derdi. Ancak olmadı" dedi.

"ÖLÜ YA DA DİRİ ÇIKMASINI İSTİYORUZ"

Ocakta mahsur kalan işçilerden Bahri Üzer'in oğlu Yasin Üzer ise, günlerden bu yana babası ile ilgili gelecek haberi umutla beklediklerini anlatırken, "Artık babamın ölü ya da diri çıkartılmasını istiyoruz" dedi. DHA