İstanbul’da rehabilitasyon merkezinde kalan 14 yaşındaki M.Y. bonzaiden hayatını kaybetti. Ağaçlı Rehabilitasyon Merkezi, “Dışarıdan alıp geldi ve içti” diye kendini savundu

Vatan'ın haberine göre; Kemerburgaz’da bulunan Ağaçlı Çocuk ve Gençlik Rehabilite Merkezi’nde kalan 14 yaşındaki M.Y., bonzaiden hayatını kaybetti. Rehabilite Merkezi’nde dün gece aniden fenalaşan M.Y., merkez görevlileri tarafından Okmeydanı Hastanesi’ne kaldırıldı. M.Y. kurtarılamadı. İlk incelemelere göre M.Y’nin ölüm nedeni olarak kimyasal zehirlenmeye bağlı kalp krizi olarak belirlendi. Daha önce de aynı merkezde kalan bir gencin uyuşturucuyla ölümüyle gündeme gelen rehabilite merkezinin yetkilileri ise M.Y’nin bonzaiyi dışarıda aldıktan sonra merkeze geldiğini daha sonra da burada fenalaştığını söyleyerek, “Kendisini anında hastaneye kaldırdık. Ama onu kurtaramadık. Bu olayda merkezin ihmali yoktur” dedi. M.Y., otopsisinin ardından Gaziantep’te toprağa verilecek.

‘4 yılda öldürüyor’

Ölümlerde yaş sınırının her geçen gün düştüğünü belirten yetkililer ,” Türkiye’de ve dünyada yaklaşık 5 yıldır kullanılan bonzai ile ilgili araştırmalara göre en sağlıklı insan dahi ancak 4 yıl bonzaiyi kullanınca ölüyor” diyorlar.