Samsun'un Bafra ilçesinde, arkadaşlarının doğum günü kutlamasından dönen kişileri taşıyan otomobilin şarampole yuvarlanması sonucu 3 kişi öldü, 2'si ağır 3 kişi yaralandı.

Kaza, gece yarısı Samsun-Sinop karayolu Çetinkaya Mahallesi düğün salonu kavşağı ilerisinde meydana geldi. Yakakakent ilçesinden bir arkadaşlarının doğum günü kutlaması sonrası Bafra'ya dönmekte olan Emre Nacak (18) yönetimindeki 35 KA 0751 plakalı otomobil, sağ arka lastiğinin patlaması sonucu önce takla attı sonra da 150 metre sürüklenerek şarampole yuvarlandı.



Kaza sonrası olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Hurdaya dönen otomobilde bulunan Salih Mertcan Gedik (15) ve Kadir Baş (18) olay yerinde, otomobil sürücüsü Emre Nacak (18) ise hastanede yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan Orhan Arslanoğlu, Berkay Şahin (15) ve Hüseyin Bütüner, Bafra Devlet Hastanesi ve Özel Medibafra Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Berkay Şahin, Samsun OMÜ Tıp Fakültesi'ne, Orhan Aslanoğlu ise Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Feci kazada yaşamını yitirenlerin yakınları Bafra Devlet Hastanesi morgu önünde sinir krizleri geçirdi. Cenazeler, Bafra Belediyesi Asri Mezarlığı'ndaki gasilhanede yapılacak işlemler sonrası ailelere teslim edilecek. Ölen gençlerin cenazelerinin yarın defnedileceği bildirildi. (Cihan)