Bir dönem Yeni Asır ve Günaydın gazetelerinin Genel Yayın Yönetmenliği’ni de yapan Saruhan Ayber, Türk basınına yaptığı katkılardan dolayı İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından Hasan Tahsin Basın Hizmet Ödülü’ne layık görülmüştü. Uzun süredir KOAH hastası olan Ayber, Bursa Mudanya’da tedavi gördüğü hastanede 16 Ekim Perşembe günü vefat etti.

SERTEL’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atila Sertel, Saruhan Ayber’in vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.Sertel, mesajında şunları söyledi: “İzmir’in yetiştirdiği önemli değerlerden meslek büyüğümüz Saruhan Ayber’i kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Duayen gazeteci Saruhan Ayber, 40 yıllık meslek yaşamı boyunca daima genç gazetecilere örnek oldu, yol açtı. Bugün Türk basınında söz sahibi olan birçok isim de onun yanında yetişmiştir. Saruhan Ayber’e Allah’tan rahmet, geride kalan ailesi, akrabaları ve Türk basın topluluğuna başsağlığı dilerim.”

CENAZE YARIN BURSA’DAN KALDIRILACAK

Cenazesi 17 Ekim 2014 Cuma günü kaldırılacak olan Saruhan Ayber için ilk tören saat 14:00’te, bir dönem başkanlığını da yaptığı Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nde yapılacak. Ayber'in cenazesi buradan Organize Sanayi Bölgesi Camii'ne götürülüp, ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Hamitler Kent Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

SARUHAN AYBER KİMDİR?

1939 yılında İstanbul'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Manisa'da, yüksek öğrenimi Ege Üniversitesi İşletme Bölümü'nde tamamladı. Eğitime devam ederken, 1960 yılında Nedim Çapman’ın çıkardığı Zaman Gazetesi’nde gazeteciliğe ilk adımı attı. Daha sonra sırasıyla, Demokrat İzmir, Sabah Postası ve Yeni Asır Gazetesi'nde görev yaptı.

Bu arada öğretim görevlisi olarak 1969-1973 yılları arasında Ege Üniversitesi Gazetecilik ve İletişim Fakültesi'nde meslek dersleri verdi. 1973 yılında İzmir Ekspres Gazetesi’nde Genel Yayın Müdürlüğü yaptı.

1974 yılında Bursa Hakimiyet Gazetesi'ni kurdu ve 1987 yılına kadar gazeteyi yönetti. Daha sonra tekrar, Yeni Asır Gazetesi ve Günaydın Gazetesi Genel Yayın Müdürlüğü, Yeni Günaydın Gazetesi'nin de sahipliğini yaptı. 1996 yılında Bursa’da AS TV'nin kuruluşunu gerçekleştirdi. Olay Medya'da Murahhas Üyelik yaptı. Medya S Grubunda Murahhas Üye iken, mesleğinin 40. yılını tamamladığı gün gazeteciliğe veda etti.
Ayber, evli ve iki çocuk babasıydı.