Fatih’te etrafa ateş açan silahlı şahıs ihbarı üzerine verilen adrese giden polis ekibine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu polis otosuna 2 kurşun isabet ederken, polis memuru hafif yaralandı. Saldırgan yaklaşık 3 saatlik çalışma sonrası yakalanarak gözaltına alındı.



Olay, Fatih Balat Mahallesi Fetih Caddesi'nde saat 01.10 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sarhoş olduğu öne sürülen 26 yaşındaki Mustafa Takış tabancayla rastgele ateş etmeye başladı. Durumdan rahatsız olan komşular durumu polise bildirdi. Olay yerine 01.20 sıralarında Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Büro Amirliği'ne bağlı 34 A 76155 kodlu ekip sevk edildi. Ekip olay yerine geldiği sırada Mustafa Takış polis ekiplerinin içerisinde bulunduğu polis aracına ateş açtı. Açılan ateş sonucunda 2 kurşun araca isabet etti. Araçta bulunan polisler telsizden durumu merkeze bildirerek olay yerinden hızla uzaklaştı.

EKİPLER, SOKAK SOKAK ARADI 

Silahlı saldırıdan sonra Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda sivil ve resmi ekip olay yerine sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler çelik yeleklerini giydi daha sonra saldırgan Mustafa Takış'ın kaçtığını öğrendi. Polis ekipleri geniş bir alana yayılarak kaçan Takış'ı yakalamak için sokak sokak aramaya başladı.

SALDIRGAN DALGINLIĞINDAN YARARLANARAK YAKALANDI 

Polis ekipleri, saldırgan Mustafa Takış'ı saat 03.30 sıralarında Abdi Subaşı Mahallesi Dr. Sadık Ahmet Caddesi üzerinde kıstırdı. Takış bu sırada elindeki tabancayla polis ekiplerine tekrar ateş etti. Ekipler Takış'ı bir anlık dalgınlığından faydalanarak etkisiz hale getirdi. Yaklaşık 3 saat sonra gözaltına alınan şüpheli Şehit Tevfik Fikret Erciyes Polis Merkezi'ne getirildi. Polis Merkezine girdiği sırada Takış kendisini yere attığı görüldü.

EKİP OTOSU, KARAKOL ÖNÜNDE İNCELENDİ

Bu sırada bir grup polis memuru ise olay yerini emniyet şeridiyle kapatarak çevrede bulunan vatandaşlardan şüpheli hakkında bilgi aldı. Ekipler Fetih Caddesi üzerinde çok sayıda boş kovan buldu. Silahlı saldırıda 2 kurşun isabet eden 34 A 76155 kodlu polis aracı Şehit Tevfik Fikret Erciyes Polis Merkezi önüne çekildi. Polis merkezi önünde olay yeri ve inceleme çalışması yapıldı. Aracın sağ yan camından içeriye bir kurşun girdiği belirlenirken, ikinci kurşunun ise aracın ön kaportasından içeriye girdiği tespit edildi.

POLİS MEMURU VURULDUĞUNU ZANNETTİ

Silahlı saldırıda, araçta bulunan bir polis memuru araç içerisinde vurulduğunu zannetti. Polis memuru arkadaşları tarafından sakinleştirildi. Polis memurunun vurulmadığı, üzerine gelen cam parçalarından dolayı panik yaşayarak hafif bir şekilde yaralandığı belirtildi. Silahlı saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

DHA