CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, EGO otobüsüne binen Gazi Yılmaz Yiğit’e hakaret eden EGO otobüs sürücüsüne bir ceza verilip verilmediğini sordu.

Oran, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, jandarma uzman çavuş iken 2007 yılında mayın patlaması sonucunda 21 arkadaşıyla birlikte yaralanan; sol kol dirsek üstünden, sağ kol dirsek altında, sağ bacağını diz üstünden, sol gözünün görme yetisini de yüzde 90 oranında kaybeden Gazi Yılmaz Yiğit’in Ankara Büyükşehir Belediyesi otobüsü sürücüsü Vahit Çatal’ın büyük saygısızlığıyla karşılaştığını belirterek şöyle dedi:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) EGO otobüs şoförü Vahit Çatal’a bu olay nedeniyle herhangi bir idari ceza verdi mi? Ceza verildiyse hangi işlemler yapıldı, kendisine daha önce verilen benzeri cezalar var mıdır, varsa bunlar nelerdir?
Bir gaziye ağır küfürlerle hakaret eden EGO otobüs sürücüsü Vahit Çatal psikoteknik değerlendirmeye tabi tutulmuş mudur, değerlendirme sonuçları normal midir?
Konuyla ilgili olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, Gazi Yılmaz Yiğit’ten özür diledi mi?
Açılım süreci kapsamında terör örgütü ile görüşülürken resmi kurumlarınızın gazilere bu şekilde davranması hükümet politikalarınıza uygun mudur?”

-“GENELGE VAR MI?”-
Oran, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde de, "Kamu çalışanlarının şehit yakınlarına, gazilere, engellilere, yaşlı vatandaşlarımıza daha da özenli davranması için bugüne kadar herhangi bir uyarıda bulundunuz mu, bu konuda yayınlanmış genelgeniz var mı? Kamu personelinin bu konudaki tavırlarını nasıl düzelteceksiniz, hangi girişimlerde bulunacaksınız, bu konuda denetimleri nasıl yapıyorsunuz?" sorularını yöneltti.(ANKA)