CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, İBB'nin bütçe görüşmelerinde Taksim Kışlası Projesi'nden vazgeçilmediğinin, projenin hazırlanan 2015-2019 yıllarını kapsayan stratejik planda satır arasına sıkıştırıldığının CHP'li üyelerce ortaya çıkarıldığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın daha önce Gezi Parkı Projesi'nden vazgeçildiğini açıkladığını ve "Bir AVM kesinlikle düşünülmüyor, otel ve rezidans yok" dediğini ifade eden Öğüt, mahkeme kararıyla iptal edilen bu projenin yeniden gündeme getirilmesinin gerekçesini sordu.

“Hükümet, yaşanan onca acıdan, kaybedilen gencecik çocuklardan da mı ders almamıştır?” diyen CHP’li Öğüt, Gezi eylemlerinde birçok kişiye hukuk desteği veren 4 avukat hakkında başlatılan soruşturmaya da değindi.
“Avukatların dayak yedikleri polislerle ilgili şikayetlerinde hiçbir gelişme yaşanmazken polislerin şikayetleri üzerine başlatılan soruşturmanın tamamlandığı ve darp edilen avukatların yargılanmasına başlandığı kamuoyuna yansımıştır” diyen Öğüt, polislerle ilgili şikayetin ne aşamada olduğunun da toplum vicdanı adına bir an önce açıklanması gerektiğini ifade etti.