Özel bir şirkette güvenlik görevlisi olarak çalışan Sinan Yalçın, toplu taşıma aracı olan metroya binen yolculara kendi akbilini kullandırdığı için mahkemelik oldu.

Yalçın'nın başka ilden İstanbul Otogara gelen ve nereden jeton alacağını bilemeyen bazı kişilere kendisine ait indirimli kart ile 4 lira 90 kuruşluk geçiş yaptırdığı iddia edilmişti. Resmi kıyafetli olduğu için hakkında 7 yıla kadar hapis ve 3 bin güne kadar adli para cezası istenen Yalçın, "4 yıldır o bölgede görevliyim ve en fazla 3-4 kez akbil kullandırdım. Amacım zor durumdaki vatandaşlara yardım etmekti." dedi.

İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına "Hizmet Nedeniyle Güveni Kötüye Kullanmak" suçlamasıyla yargılanan güvenlik görevlisi Sinan Yalçın hazır bulundu. Olay sırasında resmi güvenlik kıyafetini giydiği için hakkında 7 yıla kadar hapis ve 3 bin güne kadar para cezası istenen Yalçın, savunması için hakim karşısına çıktı.

Otogara İstanbul dışından gelen vatandaşa yardımcı olmak için kendine ait akbil kartıyla geçiş yaptırdığını belirten Yalçın, "Kesinlikle suçlamayı kabul etmiyorum. Benim suç kastım yoktur. Amacım o an vatandaşa yardım etmekti. Tam olarak olayı hatırlamıyorum. Tahminim başka bir güvenlik görevlisi kişi yada kamera görüntülerinden hakkımda tespit yapılıp soruşturma açılmış. Ticari amaçlı hareket etmedim. Özel güvenlik olarak çalıştığım şirketin İstanbul Ulaşım A.Ş ile bir anlaşması olmayıp otogar ile anlaşmalıdır. Şimdiye kadar 3 yada 4 kişiye bu şekilde yardımcı oldum. Suçsuzum beraatimi istiyorum." dedi.

Mahkeme, dosyanın incelenerek karar verilmesi için 7 Mart 2014 tarihine ertelendi.

7 YILA KADAR HAPİS, 3 BİN GÜNE KADAR ADLİ PARA CEZASI

İstanbul Ulaşım A.Ş. avukatları Sinan Yalçın hakkında savcılığa şikayette bulunmuştu. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre, 3 Mart 2013 günü Yalçın'ın başka ilden İstanbul Otogara gelen ve nereden jeton alacağını bilemeyen bazı kişilere kendisine ait indirimli kart ile geçiş yaptırdığı iddia edilmişti. Bunun üzerine araştırma yapan İstanbul Ulaşım A.Ş., güvenlik görevlisi Yalçın'ın bu şekilde 4 vatandaşı kendi kartı ile turnikeden geçirdiğini ileri sürerek, usulsüz geçişlerle şirketin tam 4 lira 90 kuruş zarara uğradığını ileri sürmüştü. 'Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak'la Yalçın hakkında, olay sırasında resmi güvenlik görevlisi kıyafetli olması nedeniyle 1 yıldan 7 yıla kadar hapis ve 3 bin liraya kadar adli para cezası isteniyor. (CİHAN)